Umirovljeni svećenik na pastoralnoj ispomoći u Župi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu M.A. i izvanredni djelitelj pričesti M.Ć, kako stoji na službenim internetskim stranicama Župe, bili su pozitivni su na testiranju za koronavirus u petak 20. ožujka.

Dakle, radi se o prvom slučaju službeno evidentirane zaraze koronavirusom među svećeničkom populacijom u Hrvatskoj.

U službenom dopisu, koji se nalazi na mrežnim stranicama Župe Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu, stoji obavijest i poziv za sve župljane:

„Dragi i poštovani župljani Župe Sesvetski Kraljevec, testiranjem na COVID-19 (koronavirus) utvrđeno je da su dvije osobe pozitivne: don Mate Aračić, umirovljeni svećenik, i gospodin Marijan Ćaćić, izvanredni djelitelj pričesti. Slijedom navedenog, SVI koji smo unazad 20 dana na bilo koji način bili u kontaktu s gore navedenima moramo ići u samoizolaciju i javiti se svojim liječnicima opće medicine koji će prema potrebi, ukoliko i sami imamo neke simptome, obavijestiti epidemiološke službe. Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Lijepo molim da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontakata.“

IKA | Bitno.net