Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove godine povodom Svjetskog dana bolesnika organizirao je posjete i darivanje osamdeset bolesnika kako bi pokazao da, u duhu Poruke pape Benedikta XVI. za 21. svjetski dan bolesnika, osjeća posebnu blizinu sa svakim od bolesnika, koji u zdravstvenim centrima ili u svome domu prolaze kroz teške trenutke kušnje zbog bolesti i trpljenja.

Tijekom petodnevne akcije koja je započela 11. veljače sedam Caritasovih djelatnica i troje volontera posjetili su sedamdeset starih, bolesnih i nemoćnih korisnika te osoba s invaliditetom i desetero djece u nekoliko bolnica – Rebro, Klaićeva, Zelengaj, Vinogradska, Goljak – čiji roditelji su smješteni u Caritasovoj kući u zagrebačkom naselju Vukomerec. Djeci su darovali slatki paket, starijim osobama voće i higijenske potrepštine, svima pak svoje vrijeme, razgovor i druženje.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ovom akcijom želio je skrenuti pažnju na potrebu stalne skrbi za bolesne, starije i nemoćne osobe u našem društvu, a posebna prigoda za to katolicima može biti upravo Godina vjere – kako vjernike u Poruci za Svjetski dan bolesnika potiče papa Benedikt XVI.: »Godina vjere koju slavimo predstavlja povlaštenu prigodu za jačanje službe ljubavi u našim crkvenim zajednicama, da bi svatko bio dobri Samarijanac prema drugome, prema svojim bližnjima. (…) Iz beskrajne Božje ljubavi, kroz snažnu povezanost s njim u molitvi, moramo crpiti snagu da svakoga dana iskazujemo stvarnu brigu, po uzoru na dobrog Samarijanca, za one koji su ranjeni u tijelu i duhu, za one koji traže pomoć, pa bili oni nepoznati i ma koliko siromašni bili.«

Bitno.net