“Veliko srce za male ljude” projekt je Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritasa regije Osijek koji se tradicionalno provodi tijekom došašća. Nadbiskupijski Caritas skrbi o socijalno ugroženim osobama na području grada Osijeka kroz projekte Pučka kuhinja i Centar za prihvat beskućnika.

“Temeljem pristizanja zamolbi dugotrajno nezaposlenih mladih obitelji s djecom, umirovljenika s malim mirovinama, korisnika stalne pomoći Centra za socijalnu skrb, imamo potrebu za podjelom još više besplatnih obroka u Caritasovoj Pučkoj kuhinji. Suočeni s činjenicom sveopće društvene i ekonomske krize na ovaj način pokušavamo ublažiti stanje najugroženijoj populaciji ljudi koji nam se obraćaju za pomoć”, ističu koordinatorice projekta Olivera Balatinac i Maja Cindrić.

Svrha i cilj projekta “Veliko srce za male ljude” je ublažiti sveopću ekonomsku i socijalnu krizu; smanjiti liste čekanja i osigurati kontinuirano prikupljanje namirnica za potrebe Caritasove Pučke kuhinje kako bi topli obrok dobili svi u potrebi koji zatraže takvu vrstu pomoći; animirati, potaknuti i ujediniti župne Caritase, koji su temelj karitativnog djelovanja u Nadbiskupiji u jednu zajedničku, snažniju, a samim time i učinkovitiju akciju na području cijele osječke regije za prikupljanje materijalnih i financijskih sredstava te ostvarenje zajedničkog cilja, a to je pomoć onima u potrebi.

Projekt se može pomoći prikupljanjem živežnih namirnica i higijenskih potrepština, što se provodi u organizaciji župnih Caritasa Osječkog istočnog, Osječkoga zapadnog i Čepinskoga dekanata. Donatori mogu pomoći sredstvima iz vlastitih resursa, namirnicama koje trebaju biti u proizvođačkom pakiranju, pravne osobe uz svaku donaciju moraju dostaviti i otpremnicu, a doniranje je potrebno izvršiti u dogovoru s Caritasom regije Osijek i osigurati prijevoz do Caritasove Pučke kuhinje.

Novčana sredstva mogu se uplatiti na račun: HR532340009–1100158725 (Privredna banka Zagreb) ili HR902500009-1102039593 Hypo-Alpe-Adria-Bank d.d. ili uplatom na blagajnu Caritasa Osijek (J. J. Strossmayera 58 od 8 do 16 sati).

IKA