“Gospodin mi je progovorio, oduzevši mi ono najdraže”, rekla je poznata hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, gošća tribine u Ljubuškom koja se održala u srijedu u crkvi sv. Ante na Humcu, prenio je Narod.hr.

Mediji su je posljednjih godina napadali zbog svjedočenja vjere, a upravo o vjeri posvjedočila je i u Ljubuškom, pišu grude-online.info, a prenosi Narod.

“Sve je nekako počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem”, započela je Blanka.

“U jednome sam trenutku, iz svoje tadašnje svjetovne perspektive, ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da ja više nisam Blanka ako ne skačem, ako ne treniram. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe”, priča Blanka.

Zbog svega što joj se dogodilo i zbog iskustva vjere, danas više ne gleda na isti način na teške trenutke kako je gledala nekada.

“Okolnosti koje su se dogodile zapravo su bile za mene velika milost jer je on na taj način mene pripremio za naše upoznavanje, da se ja prisjetim Boga. To je bio početak jednoga novog života“, rekla je hrvatska atletičarka.

“Ja sam bila onaj klasični ‘naporni’ obraćenik. Kako sam se ja obratila, htjela sam svima pomoći u tome te im možda nekad i bila onaj nesnosni obraćenik“, našalila se Blanka.

Blanka je priznala i da je svoju sudbinu prepustila Gospodinu.

“Postoji strah od nepoznatoga, a to je moj život u kojem se ja neću više ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli svoj život. To će biti golema promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene.”

Bitno.net