Portal Bitno.net dobio je jučer nagradu Hrvatskog novinarskog katoličkog društva (HNKD) kao najbolja mrežna stranica s kršćanskim sadržajem.

Nagrada našem portalu dodijeljena je na svečanosti održanoj jučer na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Među ostalim dobitnicima su i Marija Belošević, koja je dobila nagradu kao novinarka godine, a nagrada za životno djelo uručena je mons. Ivanu Mikleniću. Priznanje za dugogodišnje novinarsko i uredničko djelovanje i promicanje Radosne vijesti putem radija dodijeljeno je Jasenki Pajalić.  Matea Vidulić, studentica 1. godine Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta dobitnica je priznanja za mlade novinare.

Također priznanje je dodijeljeno i projektu „E-duhovne vježbe“ Pazinskoga franjevačkog bratstva za inovativni pristup i sveudiljno uspješno korištenje novih medijskih tehnologija u evangelizaciji.

Nagradu je u ime našeg portala primio glavni urednik Goran Andrijanić i zahvalio na njoj u ime “svih članova redakcije i suradnika portala”.

“Ako naš portal uspije naše čitatelje privesti k vjeri i Bogu na onaj način kako su to činili i čine drugi ovogodišnji laureati nagrade HNKD-a, naša misija je ispunjena”, rekao je Andrijanić.

Svečanost dodjele nagrada HNKD-a uslijedila je nakon predstavljanja zbornika radova „Vjerska tematika u hrvatskom medijskom prostoru“ u organizaciji Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Odbora Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija i Hrvatskoga društva katoličkih novinara.

Sudionici predstavljanja zbornika i okruglog stola bili su pomoćnik ravnatelja Kršćanske sadašnjosti don Anton Šuljić, urednica odjela religija Hrvatskoga radija Blaženka Jančić i glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić, a moderator cjelokupnog programa dr. Anto Mikić.

Bitno.net