Nakon svečane euharistije slavljene 30. siječnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, biskupi Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pomolili su se kod groba sluge Božjega Josipa Stadlera, prvoga vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe služavki Malog Isusa.

Biskupi

Euharistiju su slavili u sklopu XIV. zajedničkog zasjedanja koje se održava 30. i 31. siječnja u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu
Biskupi su kod groba prvog vrhbosanskog nadbiskupa zajedno izmolili molitvu za proglašenje blaženim sluge Božjega Stadlera koja glasi: “Oče naš, koji si izvor i počelo svetosti, od Tebe nam dolazi svaki dobar dar. Ti si slugu svojega biskupa Josipa Stadlera postavio za pastira Crkve vrhbosanske u posebno složenim i teškim vremenima. On, otac sirotinje, odano je i vjerno služio Tebi te je revno navješćivao radosnu vijest spasenja. U svakom čovjeku, posebno u malenima, siromašnima i onima kojima je potrebna pomoć, pozorno je gledao svojega brata i sestru u Tvome ljubljenom Sinu Isusu Kristu. Smjerno Te molimo, udostoj se proslaviti ga čašću oltara kako bi njegov primjer svemu Tvome puku bio snažan poticaj, njegov nauk pouzdan oslonac, a zagovor čvrsta zaštita i sigurna okrjepa. Molimo Te, udijeli nam po njegovim zaslugama milost da Ti u sve dane svojega života vjerno služimo u svetosti duše i tijela napredujući na putu vječnoga spasenja. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen”. (ika/bitno.net)