Ovogodišnji se tjedan na Modravama odvija u znaku dijeljenja – slobodnog vremena, životnih priča, novootkrivenih emocija i jednostavnosti kampa – s ljudima iz Velike Britanije, Malte i Slovačke. Sve njih iznenadio je posjet posebnog gosta – onog koji kamp prati od njegovih početaka. Jedan od organizatora kampa podijelio je s nama svoje viđenje međunarodnog tjedna.

Tijekom mirnog popodneva, sjedeći za stolom i očekujući ručak kojeg su pripremili naši kuhari, iznenadila nas je najava gosta koji je iz svoje nove biskupije nakanio pohoditi sudionike Međunarodnog tjedna na Modravama.

Riječ je o „našem“ modravskom biskupu, mons. Tomislavu Rogiću, na čijem smo ređenju sudjelovali samo dva tjedna prije nego nas je posjetio na Modravama. Mons. Rogić prijatelj je SKAC-a i Modrava već dugi niz godina, točnije, od samog početka, te je također djelatno sudjelovao u provedbi „našeg“ kampa. Mnogima od nas ostala je u sjećanju slika ispovjednika koji brižno i milosrdno čeka prijatelje dajući im dar odrješenja u zenitu modravskog sunca.

Biskup Rogić obradovao nas je svojim osmjehom i prijateljskom gestom u sjeni modravske borovine – kratkom besjedom kojom se obratio sudionicima, duhovniku ovog tjedna, voditeljima, animatorima – prisjećajući se svojih modravskih dana i onoga što Modrave znače mladom čovjeku. Pritom se naročito osvrnuo na plodove Modrava koje se najbolje oslikavaju u nadilaženju onoga što je zadnjih mjeseci glavna tema u kršćanskim krugovima – u nastanku novih prijateljstava i obitelji.

Izuzetna je čast za sve organizatore ovogodišnjeg međunarodnog tjedna da nas je biskup posjetio upravo u ovom trenutku, kada su s nama u kampu naši novi prijatelji iz Slovačke, Malte i Velike Britanije. Naročito je to veliki poticaj SKAC-u da ustraje u otvaranju svojih programa mladima izvan Hrvatske.

U tom svjetlu važno je spomenuti da je naš ovogodišnji duhovnik otac Christopher Caruana, dominikanac s Malte, čovjek koji je na riječ naše drage članice koja je sedam mjeseci provela na Malti, u punom povjerenju došao na Modrave – možda i ne znajući što ga točno ondje očekuje. Čovjek vedrog i meditativnog duha, koji je već prvih sati osvojio naša srca – baš kao nekad i biskup Rogić!

Pogledajte galeriju!

Bitno.net