U župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru (Kanada), kojom upravljaju franjevci splitske Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, u nedjelju 5. veljače, svečano je proslavljen spomendan bl. kardinala Alojzija Stepinca.

Jezerinac

Prijepodnevno euharistijsko slavlje u istoimenoj župnoj crkvi predvodio je i propovijedao vojni biskup Juraj Jezerinac u suslavlju sa župnikom fra Dujom Bobanom. Pred mnoštvom vjernika biskup je u propovijedi istaknuo da je Stepinčeva čvrstoća proizlazila iz njegove vjere, a posebno se očitovala u čuvanju jedinstva s Katoličkom Crkvom. Nuđena mu je sloboda u zamjenu za jedinstvo s Crkvom, što je on odlučno odbio i za to platio ne samo slobodom nego i životom. Tako je postao svijetli uzor vjere i ljubavi prema Bogu, Crkvi, narodu i domovini….
Spomenuo se biskup Jezerinac i nadbiskupove brige za iseljenu Hrvatsku kojima je slao pisma hrabreći ih u ljubavi prema Bogu i Domovini, te ih potičući na savjesno obavljanje kršćanskih dužnosti i svakodnevnu molitvu. (ika/bitno.net)