Dana 20. studenog 2021. god. u organizaciji Apologetske udruge „Blaženi Ivan Merz“ održat će se Međunarodna konferencija „Duhovna kriza Crkve“ (Filozofsko-teološki fakulter Družbe Isusove u Zagrebu, Jordanovac 110).

Na konferenciji će se otvoreno progovoriti o aktualnim izazovima u svijetu i Crkvi. Predavači će dati svoja viđenja vezano uz današnje izazove koji stoje pred kršćanstvom. Plenarno izlaganje će održati katolički apologet biskup Athanasius Schneider (Astana, Kazahstan) s temom „Ponovo staviti Krista u središte vjere i liturgije.“

I drugi ugledni teolozi i katolički intelektualci otvoreno će progovoriti o teškim problemima suvremene Crkve i načinima kako da se s njima suočimo.

Među izlagačima će, osim biskupa Schneidera, biti i prof. dr. sc. Josip Mužić („Vojujuća Crkva u vremenima krize“), prof. dr. sc. Mladen Parlov („Kršćanska svetost – odgovor i lijek za bolesti suvremenog društva“), msgr. dr. sc. biskup Ratko Perić („Kardinal Müller – apologet modernoga doba“), mr. sc. Petar Maria Radelj („Sloboda savjesti i vjeroispovijesti“), prof. dr. sc. Dariusz Oko („Katastrofa Crkve u Nijemaca kao najviša razina alarma za sveopću Crkvu“) i dr. sc. Andreja Švigir („Diktatura liberalizma i ekonomija spasenja“).

Cjelokupna konferencija će biti vođena na hrvatskom i njemačkom jeziku. Prijevod će biti osiguran. Organizator će poduzeti sve potrebne mjere sukladno preporukama HZJZ, a koje će biti na snazi u trenutku održavanja konferencije.

Program konferencije preuzmite ovdje:
http://34.116.172.105/wp-content/uploads/2021/07/program.pdf