S obzirom na to da dosadašnji glavni urednik portala Bitno.net Goran Andrijanić početkom iduće godine napušta svoju funkciju, Centar za cjeloviti razvoj – nakladnik portala – uz prethodno pozitivno mišljenje uredništva, imenovao je  dr. sc. Antu Mikića za novog glavnog urednika portala bitno.net, a službu će preuzeti od 1. siječnja 2020.

Anto Mikić bio je novinar i urednik u Informativnoj katoličkoj agenciji te glavni urednik Hrvatskoga katoličkog radija. Tijekom 25-godišnjeg novinarskog djelovanja surađivao je i s drugim katoličkim i svjetovnim medijima te je bio i kolumnist Tportal.hr-a i Jutarnjeg lista. Diplomirao je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a doktorirao kroatologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Od 2017. kao poslijedoktorand zaposlen je na Odjelu za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, gdje predaje predmete vezane uz odnos Crkve i medija, medijsko pravo i radijsko novinarstvo. Kao dobar poznavatelj crkvenih i društvenih prilika sudjelovao je u brojnim radijskim i televizijskim emisijama, tribinama i okruglim stolovima, a aktivan je i na društvenim mrežama.

O svom novom angažmanu u redakciji Bitno.net-a je izjavio:

“Drago mi je što ću postati dijelom ‘male’, ali vrlo kreativne i vrijedne redakcije Bitno.net-a. No istodobno moram priznati kako, unatoč ranijem uredničkom iskustvu, imam i određenu „tremu“. Jer, Bitno.net nije tek jedan od brojnih ‘news portala’, koji ljudima služi za puku informaciju i dokolicu, nego medij koji toliki čitatelji doživljavaju kao važnog suputnika u njihovom vjerskom, duhovnom rastu i razvoju. On se proteklih godina dokazao i kao mjesto na kojemu čitatelji, osobito vjernici među njima, mogu naći pouzdanu informaciju o temama koje se tiču katoličke vjere i morala, što u vrijeme poplave neprovjerenih, pa i lažnih informacija vezanih uz Crkvu i njen nauk, postaje sve važnijom, ali i sve težom zadaćom. Istodobno, kao urednik toga portala htio bih doprinijeti i daljnjem razvoju kako samoga portala, tako i unutarcrkvene javnosti”, rekao je Mikić

Uvjereni smo da će Anto Mikić svojim profesionalnim iskustvom zajedno s već profiliranim timom novinara dati značajan zamah portalu, šireći mrežu kvalitetnih suradnika i stvarajući nove sadržaje na ovom najčitanijem vjerskom portalu u Hrvatskoj.

„Zahvalan sam Bogu na ovih šest godina provedenih na portalu Bitno.net i darovanom mi sudjelovanju u stvaranju najčitanijeg i najutjecajnijeg vjerskog medija u Hrvatskoj. Ovakvu količinu novinarske slobode u pisanju i uređivanju kakvu sam imao na ovome portalu vjerojatno više nigdje neću moći ostvariti. Bio sam odgovoran samo Bogu i vlastitoj savjesti. Ipak, vrijeme je za nove i drugačije profesionalne i osobne izazove, zbog kojih sam odlučio odstupiti s mjesta glavnog urednika. Svojim kolegama s portala želim sve najbolje u daljnjem radu i obećavam pratnju u molitvi. Deo gratias“, poručio je Goran Andrijanić.

Zahvaljujući Goranu Andrijaniću na dosadašnjem plodonosnom angažmanu i želeći istodobno dobrodošlicu Anti Mikiću kao novom uredniku, želimo istaknuti da će i s novim glavnim urednikom Bitno.net nastaviti prepoznatljivu izdavačku politiku – obraćajući se i dalje pozitivnom pristupom najširem krugu čitatelja, svima onima koji žele cjelovito razvijati vlastitu osobnost, izgrađivati vjerski pogled na svakodnevni život, te neprestano obogaćivati sebe i svoju obitelj novim i korisnim informacijama i spoznajama.

Bitno.net