Nadbiskup Alessandro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, u povodu izbora pape Franje I. istaknuo je: “S velikom sam pozornošću i zanimanjem pratio navještaj o izboru pape Franje. Dojmili su me se neke pojedinosti koje mi se čine važnima:

Ni ovaj put kardinalima nije trebalo mnogo vremena da izaberu novoga papu, unatoč tomu što su mediji govorili da je Kardinalski zbor podijeljen u svojim razmišljanjima. Bilo je dojmljivo vidjeti prepun Trg Svetoga Petra na koji su dolazili ljudi sa svih strana, uz veliku radost, da bi primili prvi blagoslov novoga Pape.

Mislim da ime koje je Sveti Otac izabrao želi biti i program, kao što je to uvijek bilo i s njegovim prethodnicima. Tim više što su neke pojedinosti njegova kratkog govora i način na koji se predstavio bili prilično različiti od onih predviđenih vatikanskim ceremonijalom.

[facebook]Ako želite saznati sve o novom Papi lajkate Bitno.net![/facebook]

Htio bih podvući jednostavnost, a istodobno i dubinu riječi koje je izgovorio. Istaknuo je svoju ulogu kao rimskog biskupa, snažno je molio da se moli za njegovu službu, spominjao je put koji valja zajednički započeti. Siguran sam da će se ovi čimbenici brzo ponovno pojaviti u nauku pape Franje.

U Apostolskoj nuncijaturi zauzeto molimo za njega, jer u njemu vidimo Petra, stijenu na kojoj je utemeljena Crkva, vidljivo počelo i temelj jedinstva. Želja nam je da on svima bude trajan oslonac, ponajprije u teškoćama u kojima se ponekad nađu mjesne Crkve i građansko društvo.” (ika/bitno.net)

Lajkajte facebook stranicu pape Franje: