S obzirom na sve veći broj štovatelja bl. Miroslava Bulešića, Porečkoj i Pulskoj biskupiji često stiže upit gdje je u Zagrebu, ali i drugim gradovima, moguće pomoliti se pred relikvijama blaženika. Ponukan time Tiskovni ured Porečke i Pulske biskupije potaknuo je koordinaciju Vicepostulature i Policijske kapelanije Majke Božje od Kamenitih vrata Pri policijskoj upravi zagrebačkoj te je dogovoreno da u petak 24. kolovoza, na 71. obljetnicu mučeništva bl. Miroslava Bulešića, kapela te policijske kapelanije u Petrinjskoj 20 u Zagrebu bude otvorena od 7 do 22 sata.

To je za sada jedini sakralni objekt na području grada Zagreba gdje se čuvaju relikvije bl. Bulešića, objavio je biskupijski Tiskovi ured.

Na taj način želi se pružiti mogućnost svima onima koji neće moći biti u Istri i sudjelovati na svečanoj misi povodom obilježavanja obljetnice mučeništva bl. Miroslava Bulešića, da se ipak mogu pomoliti pred njegovim relikvijama.

Iz biskupije ujedno pozivaju vjernike i župnike onih župa diljem domovine i inozemstva u kojima se čuvaju relikvije blaženika da na Facebook stranici Porečke i Pulske biskupije objave kada će danas (24. kolovoza) u njihovim crkvama biti misa blaženiku u čast, te od kada do kada će crkva biti otvorena.

Bitno.net