Povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije mr. don Jenko Bulić zajedno s mladima iz Hrvatskog nadzemlja uputio je u utorak 7. veljače putem Facebooka poziv mladim katolicima Splita i okolice da ponude svoju pomoć potrebnima, snijegom zatrpanima i odsječenima od normalnih životnih uvjeta.

Akcija

“Dragi mladi našega (snježnoga) grada Splita i snijegom zatrpane okolice! Neki od vas su se sigurno ove dane nauživali snijega dok je drugima, posebice u okolici Splita, snijeg donio više problema nego gušta. No, činjenica je da nas je sve ovolika količina snijega zatekla i iznenadila i da su se mnogi, posebice stariji ljudi, našli ovih dana u potrebi. A mi, mladi katolici, ne možemo ostati pasivni kad se radi o ljudima koji su u potrebi”, piše, između ostaloga, u pozivu.
Mlade se potiče da se pokrenu, da odu do svojih župnika i ponude im svoju pomoć u ovoj situaciji, da pohode župljane u potrebi (starije, nemoćne, bolesne), odnesu im hranu, pa ako treba uzmu i lopate te očiste snijeg ispred njihovih kuća.

“Neka vam ovi dani, u kojima nema škole, a ni ispita, ne prođu samo u ispijanju kava i spavanju do podne, već vaše mlade i snažne ruke iskoristite za nešto dobro i plemenito, jer kao kršćani na to smo pozvani! Molimo vas, stoga, da se ne oglušite na ovaj poziv, već da obučete jakne, šalove, rukavice i vunene terluke i odete do svoga župnog ureda kao pravi specijalni kršćanski odred za nesebičnu ljubav i pomoć najpotrebnijima”, piše u pozivu povjerenika za mlade mr. Bulića i mladih iz Hrvatskog nadzemlja.(ika/bitno.net)