Francuski homoseksualci prosvjedovali protiv istospolnih brakova

„Prava djece iznad prava na djecu“ – bio je prosvjednički slogan francuskog gradonačelnika Jeana Marca, koji je ujedno i homoseksualac.

Foto: Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Gotovo milijun prosvjednika izašlo je 13. siječnja na ulice Pariza kako bi se suprotstavilo prijedlogu zakona za legalizaciju istospolnih brakova, o čemu je portal Bitno.net već izvijestio. Jedno od iznenađenja prosvjeda bilo je to da su se i homoseksualci pridružili kampanji podrške tradicionalnom braku, javlja LifeSiteNews.

„Prava djece iznad prava na djecu“ – bio je prosvjednički slogan francuskog gradonačelnika Jeana Marca, koji je ujedno i homoseksualac.

Jean_Marc„LGBT zajednica koja govori u medijima ne govori i u moje ime. Kao društvo ne bismo trebali podržavati homoseksualni brak. On nije prirodan. Moramo podržavati ono što je najbolje za dijete. Siguran sam da nitko ne može zanijekati da je najbolje za dijete da ima majku i oca“, izjavio je Marc u jednom intervjuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavier Bongibault, homoseksualac i ateist, istaknuti je glasnogovornik protiv prijedloga novog zakona: „U Francuskoj brak ne štiti ljubav između dvoje ljudi. Brak je osmišljen da djeci pruži obitelj. Najiscrpnije istraživanje dosad provedeno pokazuje da dijete ima problema ako je odgajano u homoseksualnoj zajednici.“

U Francuskom parlamentu 29. siječnja počinje rasprava o nacrtu zakona o redefiniranju braka i mogućnosti da istospolni parovi usvajaju djecu. Organizatori prosvjeda prikupljaju potpise protiv planirane reforme zakona, a cilj im je prikupiti dovoljno potpisa kako bi se organizirao referendum o ovom pitanju.

I.V. | Bitno.net

Objavljeno: 19. siječnja 2013.

Možda vam se svidi