Nakon što je filipinska studentica objavila ovu fotografiju, društvene mrežei internet općenito  ‘eksplodirali’ su s porukama potpore, ali i konkretnom pomoći malom beskućniku s Filipina.

Fotografija na kojoj devetogodišnji Daniel Cabrera radi domaću zadaću, s bilježnicom koju je stavio na drvenu stolicu, koristeći svijetlo koje dolazi iz fast food restorana objavljena je prije desetak dana na profilu Joyce Torrefranca, koja je napisala u status: Ovaj klinac me nadahnuo.

Ustrajnost, hrabrost i odlučnost kojom ova fotografija odiše nije bila nadahnuće samo za nju. Ubrzo su novinari počeli ispitivati tko je dječak s fotografije. Otkrili su njegovo ime, da mu je otac umro od bolesti prije pet godina, te da živi u gradu Mandaue s majkom Christinom Espinosom i dvoje braće unutar štanda na kojem njegova majka prodaje cigarete i slatkiše. Obitelj je ostala bez svoje kućice prije pet godina.

Novinari su i otkrili kako Daniel želi biti policajac kada odraste, a njegova majka ga je opisala kao vrijednog dječaka koji puno vremena posvećuje učenju. Tako je nastala i ova fotografija – mali Daniel iskoristio je neonsko svjetlo iz obližnjeg restorana kako bi dovršio svoju zadaću.

Nakon objave fotografije krenula je akcija pomoći Danielu i njegovoj obitelji. Osim pomoći njima, mali učenik dobio je stipendiju od lokalnih policijskih vlasti, koje mu tako žele pomoći u njegovoj želji da postane policajac.

“Oduševljeni smo. Ne znam što napraviti sa ovim blagoslovima. Sada mali Daniel neće morati patiti kako bi se školovao”, rekla je njegova majka.

G. An. | Bitno.net