Proslava se odvijala u sklopu seminara koji je održan od 3. do 6. kolovoza 2023. godine, pod nazivom: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“ Voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić, kroz seminar je prigodnim katehezama sudionicima približio otajstvo Isusovog preobraženja na gori Tabor. Bila je to i prigoda za sve sudionike i goste koji su pristigli na slavlje da zahvale dobrome Bogu za sve milosti koje su mnogi primili tijekom prošlih 26 godina, a također je bila prigoda zahvaliti svim poslužiteljima Kuće susreta Tabor, koji su se odazvali na Isusov poziv služenja braći i sestrama. Stoga je u okviru prigodnog seminara u subotu 5. kolovoza, na večernjoj svetoj misi, u službu primljeno još petero novih poslužitelja.

Posebno svečano bilo je na sam dan blagdan Preobraženja Gospodinova, na svetoj misi u nedjelju 6. kolovoza, koju je predvodio provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, u koncelebraciji s braćom franjevcima. U propovijedi fra Milan je istaknuo važnost ovog blagdana u životu vjernika, koji na svojim životnim putevima trebaju naći vremena za Gospodina, kako bi u molitvi i osami doživjeli snagu preobraženja svoga vlastitog srca. Nakon iskustva preobraženja, treba se vratiti u svakodnevni život i nastaviti svoj hod za Gospodinom, istaknuo je fra Milan.

Na kraju svete mise fra Ivan Matić je zahvalio svima koji su sudjelovali u slavlju i poželio im obilje Božjega blagoslova, radosti i mira. Potaknuo je sve prisutne da budu pozorni na riječi nebeskog Oca, koje odzvanjaju i danas u našim srcima: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“