Naime, na povratku iz Sarajeva, Papa je tradicionalno odgovarao na pitanja novinara, među kojima i na ono novinara Silvija Tomaševića. Upitan o statusu Međugorja i njegovim ukazanjima, Papa je rekao kako će odluka vrlo skoro biti poznata.

– Papa Benedikt XVI. osnovao je Povjerenstvo za Međugorje na čijem je čelu bio kardinal Camillo Ruini, te drugi kardinali i teolozi. Oni su pripremili studiju koju mi je, nakon nekoliko godina rada, predao kardinal Ruini. Odradili su izvrstan posao. Kardinal Müller rekao mi je kako su održali redovni mjesečni sastanak (feria quarta), čini mi se posljednje srijede u mjesecu – rekao je papa Franjo, te dodao:

– Nalazimo se pred donošenjem odluka koje će potom biti priopćene. Za sada biskupima samo dajemo određene upute – kazao je Papa.

Podsjetimo, Međunarodno crkveno povjerenstvo za Međugorje prošle je godine, nakon višegodišnjeg istraživanja fenomena ukazanja u hercegovačkom selu, donijelo zaključak, a svoje su mišljenje predali papi Franji.

Podsjetimo, međunarodno povjerenstvo ima ukupno 17 članova, a među njima je petero Hrvata. Osim kardinala Josipa Bozanića i Vinka Puljića u povjerenstvu su i isusovac psiholog Mijo Nikić, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, te sestra Veronika Nela Gašpar, doktorica teologije i profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Rijeci.

M.V.|Bitno.net