Komarica

Nažalost, to se ipak dogodilo – Europski parlament u Strasbourgu usvojio je danas sa 394 glasa za, 176 protiv i 72 suzdržanih “Izvješće Lunacek” , punim imenom „Izvješće o planu EU-a protiv homofobije i diskriminacije na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta“ i tako otvorio vrata prema nametanju legalizacije homoseksualnih brakova i njihovog usvajanja djece svim državama članicama.

Kako je to opisao eurozastupnik poljske konzervativne stranke Pravo i pravednost Ryszard Legutko koji je glasovao protiv Izvješća Lunacek riječ je o dokumentu koji je ilustracija “ideološkog fanatizma”.

“Rieč homofobija je danas postala kao štap kojim fanatici tuku svakoga tko im se usudi suprotstaviti. Ovaj prijedlog otvorit će homoseksualcima lakši pristup europskim fondovima da bi mogli sprovoditi svoju politiku”, rekao je Poljak.

O štetnosti i opasnosti Izvješća Lunacek već je pisao i Bitno.net, o čemu možete čitati ovdje. Ono što je važno napomenuti jest da danas usvojeno izvješće koje preporuča stvaranje “plana EU-a u zaštiti LGBT populacije” (koje je sastavila lezbijka Urlike Lunacek, eurozastupnica austrijskih Zelenih) ne može rezultirati stvaranjem obaveze za države članice da usvoje zakone koji, primjerice, legaliziraju gay brak ili mogućnost posvajanja djece. Međutim, ono ima i te kakvu političko-simboličku važnost i bez ikakve sumnje će biti korišteno kao sredstvo pritiska na one države koji ne žele takve zakone.

Dodajmo na kraju da je skupina Europske pučke stranke kojoj pripada i HDZ dao potporu Izvješću, ali su naši konzervativni zastupnici (Stier, Plenković, Bušić i Maletić) glasali protiv njega. Glasovi zastupnica Dubravke Šuice iz HDZ-a i Ruže Tomašić iz HSP-AS-a nisu zabilježeni na službenoj stranici Europarlamenta što znači da nisu nazočili glasovanju. Zastupnici SDP-a su, očekivano, glasovali za prihvaćanje izvješća.

G.An. | Bitno.net