Holywin

Misno bdjenje uoči Svih svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje” održat će se u srijedu 31. listopada u 19 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106. Sedmi po redu Holywin održava se u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a geslo ovogodišnjeg Holywina je misao sv. Terezije Avilske „Tko ima Boga, ništa mu ne nedostaje”. Igrokazima nakon misnog bdjenja prikazat će se životi sv. Terezije Avilske te roditelja sv. Male Terezije – bl. Azelije Guerin i bl. Ljudevita Martina.

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdjenje uoči velikih katoličkih svetkovina. Holywinom se želi mlade uoči Svih svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdjenje i molitvu, a kroz duhovno – zabavne igrokaze pokazati im da i oni mogu, štoviše da su pozvani biti sveti. Igrokazima koji prikazuju živote svetaca želi se pokazati da su i sveci bili obični ljudi, slabi i grešni, ali i da je potrebno biti ustrajan u vjeri, strpljiv, ponizan, svjedočiti svoju vjeru drugima, ljubiti.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna mogu se nabaviti od ponedjeljka 22. listopada u Uredu za pastoral mladih, Branjugova 1, radnim danom između 10 i 15 sati. (ika/bitno.net)