jessica_saba

Četverogodišnja djevojčica iz Kanade Jessica Saba snimila je video u kojem apelira na belgijskog kralja Alberta II. da ne potpisuje zakon kojim će njegovo kraljevstvo legalizirati eutanaziju djece, te objašnjava kako se rodila s teškim oštećenjem srca, pa je i sama mogla postati žrtvom takvoga zakona da je kojim slučajem bio na snazi u Kanadi kada se rodila.

Belgija će, kako se čini, legalizirati eutanaziju djece, a ovaj video je napravljen upravo kao odgovor na tu groznu vijest iz europske države. U videu koji je objavljen na You Tubeu osim djevojčice pojavljuju se i njezini roditelji – majka Marisa i otac Paul Saba, inače liječnik po struci.

“Obraćam vam se na ovaj način, Vaše veličanstvo, kako bih poručio da ne potpisujete zakon o euanaziji djece. Jer, ako to učinite, eutanazija djece postat će praksom koja će se raširit po cijelom svijetu, kao što je to bio i slučaj s eutanazijom odraslih osoba”, rekao je Paul Saba, objašnjavajući kako u pokrajini Quebec, gdje žive, upravo traje rasprava o dopuštanju eutanazije usvajanjem zakona napravljenog prema belgisjkom modelu. Ono što je gorka ironija jest da je upravo Povjerenstvo za ljudska prava pokrajine Quebec predložilo da novi zakon dopusti i eutanaziju djece.

Njegova kći Jessica, objasnio je, rodila se prije četiri godine s teškom deformacijom srca i liječnici su joj davali malo šansi. Ipak uz intenzivnu njegu i nekoliko operativnih zahvata uspjela je preživjeti i danas joj je dobro. Paul Saba je dodao kako uz današnju razinu medicine pacijent ne mora trpjeti bol, čak niti u zadnjim trenucima svog života.

Marisa Saba rekla je kako će puno roditelja s bolesnom djecom, ako im bude dopuštena mogućnost eutanazije, prerano odustati od borbe za svoje dijete, a da ta borba ne mora biti izgubljena, te da je dokaz za to upravo Jessica. U videu se pojavljuju i stariji brat i sestra kanadske djevojčice.

“Za dobro djece ovoga svijeta, molim vas ne potpisujte zakon o eutanaziji djece”, poručila je na kraju Jessica belgijskom kralju.

Pogledajte video. Čak i oni koji ne razumiju engleski jezik bit će pod dojmom prizora iz njega.

G. An. | Bitno.net