Nakon Papine intervencije

Desetorica španjolskih svećenika optužena za pedofiliju

Žrtva je rekla da je zlostavljanje trajalo godinama, od njegove 14. do 17. godine, u kući u predgrađu Granade koju su unajmili zlostavljači, doznaje se iz suda

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Desetorica španjolskih svećenika optužena su u utorak za spolno zlostavljanje djece u postupku pokrenutom nakon što je papa Franjo nazvao žrtvu zlostavljanja kako bi joj uputio ispriku u ime Katoličke Crkve, izvijestila je stranica narod.hr

Danas 24-godišnji muškarac pisao je Papi kako bi ga izvijestio da je bio zlostavljan u vrijeme kad je bio ministrant. Papa ga je nazvao u kolovozu kako bi mu se ispričao, objavio je u studenome španjolski portal Religion Digital, što je kasnije potvrdio i sam Papa, koji je istodobno rekao da je naredio provođenje istrage unutar Crkve o tome događaju. Nadbiskup Granade Francisco Javier Martinez oslobodio je dužnosti nekolicinu svećenika povezanih s tim slučajem.

Žrtva je rekla da je zlostavljanje trajalo godinama, od njegove 14. do 17. godine, u kući u predgrađu Granade koju su unajmili zlostavljači, doznaje se iz suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikan je prošle godine priopćio da je između 2004. i 2013. iz službe uklonio oko 850 svećenika koji su bili optuženi za spolno zlostavljanje maloljetnika.

Pročitajte razgovor koji je naš portal imao s njemačkim isusovcem Hansom Zollnerom, jednim od glavnih ljudi Katoličke Crkve u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece.

narod.hr | Bitno.net


Objavljeno: 28. siječnja 2015.

Možda vam se svidi