Ispred brojnih klinika najvećeg američkog ponuđača pobačaja ovoga je vikenda bilo vrlo burno. Nakon što su u javnost dospjele zastrašujuće i skandalozne snimke na kojima dužnosnici ove organizacije trguju organima abortirane djece, tisuće prosvjednika zahtijevalo je prekid financiranja ove organizacije novcem poreznih obveznika.

Prosvjede je organizirala pro-life udruga iz Chicaga, čiji je predsjednik Eric Scheidler izjavio kako je u prosvjedima 22. kolovoza sudjelovalo oko 60.000 Amerikanaca.

“Veliki dan! Osim za Planned Parenthood”, napisao je Scheidler na svom Twitter profilu.

Scheidler je izjavio kako prosvjedi predstavljaju izvanredan uspjeh, te kako se obustava financiranja Planned Parenthooda čini “dostižnim ciljem”.

Prosvjedi se održavaju ispred klinika Planned Parenthooda ispred kojih se okuplja od nekoliko desetaka do više od tisuću prosvjednika. Tako je u Aurori u Illinoisu bilo oko 1600 ljudi, na stotine ljudi u Houstonu, a najmanje 350 u gradu Plano u Texasu.

– Ovo je prijelomna točka u povijesti pobačaja u našoj zemlji. Vrijeme je da dignemo glas, da se u medijima čuje naša poruka nade i ljubavi za žene i djecu, za život. Žene su izdane, a Planned Parenthood ih je prodao zajedno s njihovim nerođenim bebama, sve radi ostvarivanja profita –  izjavila je uoči subotnjeg prosvjeda predsjednica udruge Students for Life of America Kristan Hawkins.

– Amerika se budi i govori! Želimo vidjeti svijet u kojemu se štiti svaki život! – kazala je s oduševljenjem vodeća američka pro-life aktivistica iz udruge Live Action Lila Rose, koja već godinama razotkriva nelegalne aktivnosti klinika za abortuse i pokazuje istinu o industriji abortusa.

Podsjetimo kako su tri američke savezne države (Alabama, New Hampshire i Louisiana) prestale financirati Planned Parenthood državnim novcem.


Sve o slučaju Planned Parenthooda pročitajte OVDJE.

M.V.|Bitno.net