Izjava za javnost u cijelosti glasi:

Budući da gosp. Marijan Ravlić na neuobičajeno agresivan način u javnosti proziva Đakovačko-osječku nadbiskupiju, držimo potrebnim javnosti pojasniti pravnu situaciju vezanu uz pitanja i poteškoće koje on izaziva svojim postupcima u ime i za račun tvrtke RAMS d.o.o. Tenja u stečaju.

1. Đakovačko-osječka nadbiskupija kao pravna osoba nikada nije bila u poslovnom odnosu s tvrtkom RAMS d.o.o. Tenja, niti s gosp. Marijanom Ravlićem. U poslovnom odnosu s tvrtkom RAMS d.o.o. Tenja je bio Caritas Osijek, koji je u međuvremenu brisan iz sudskog registra.

2. Svojim „sramoćenjem“ Crkve, pape Franje, nadbiskupa Marina Srakića i Đure Hranića te drugih osoba, gosp. Marijan Ravlić pokušava naplatiti nepoznati iznos novca izvan institucija pravosuđa i Zakona Republike Hrvatske.

3. Pravna i činjenična situacija je sljedeća:

a) Tvrtka RAMS d.o.o. Tenja je u stečaju. Nju može zastupati jedino stečajni upravitelj, a ne gosp. Marijan Ravlić. Gosp. Marijan Ravlić kao fizička osoba nije pozvan i pogotovo ne može potraživati ništa od Đakovačko-osječke nadbiskupije kao osnivača CARITASA.

b) Svako drugo postupanje od strane Đakovačko-osječke nadbiskupije bi bilo protuzakonito i isplata bilo kojeg iznosa novca gosp. Marijanu Ravliću kao fizičkoj osobi bi predstavljalo kazneno djelo.

c) Iznos od =2.330.000,00 HRK, za kojega gosp. Marijan Ravlić uporno ponavlja da mu ga je CARITAS Osijek ostao dužan, je netočan i neistinit. Naime, gosp. Marijan Ravlić je sam napisao taj ugovor, koji od strane CARITASA Osijek nikada nije bio potpisan, a od strane hrvatskog pravosuđa nikada nije prihvaćen.

d) Utemeljenje i relevantno pravno obrazloženje svih gore navedenih tvrdnji i druga pojašnjenja mogu se dobiti u Zajedničkom Odvjetničkom uredu Šarić-Nedić u Osijeku.

Nadbiskupski ordinarijat Đakovo

Slučaj koji traje već 26 godina

Osječki poduzetnik Marijan Ravlić već mjesecima javno proziva Đakovačko-osječku nadbiskupiju zbog navodnih neisplaćenih dugova, a u tu svrhu se služi mobilnim jumbo plakatima s likom nadbiskupa Marina Srakića i Đure Hranića te pape Franje. Plakate je dosad postavljao u nekoliko gradova u Hrvatskoj, a stajali su i ispred zgrade HBK u Zagrebu.

Ravlić tvrdi kako je njegova tvrtka RAMS d.o.o. otišla u stečaj zbog nemogućnosti naplate duga od 2,3 milijuna kuna od Đakovačko-osječke nadbiskupije i osječkog Caritasa za obavljene radove na duhovno-rekreacijskom centru “Emaus”, kod Valpova. Sporenje Ravlića i nadbiskupije oko njegovih potraživanja traje već 26 godina.

U rujnu 2021. godine emisija Provjereno Nove TV donijela je priču o gospodinu Marijanu Ravliću u kojoj su sudionici koji su kao investitori angažirali njegovu tvrtku optužili spomenutog poduzetnika da izdaje račune za koje nema pokrića za poslove koje nije ni obavio te se kasnije sudski spori. Iznijet je i podatak kako je Ravlić bio osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci zbog toga što je malverzacijama pribavio milijunsku imovinsku korist.