Krv svetog Januarija danas se u Napulju ponovno čudesno pretvorila u tekuće stanje. To se dogodilo u 10.02 sati u katedrali Uznesenja Marijina upravo na blagdan svetog Januarija, piše CNA.

Nadbiskup Napulja, kardinal Crescenzio Sepe, ovu vijest je objavio u katedrali koja je zbog koronavirusa bila poluprazna. „Dragi prijatelji i svi dragi vjernici, ponovno vas s radošću obavještavam da je krv našeg svetog mučenika i zaštitnika svetog Januarija ponovno prešla u tekuće stanje“, rekao je nadbiskup Sepe. Vjernici su njegove riječi dočekali pljeskom.

Nadbiskup Sepe je dodao „kako je krv poprimila potpuno tekuće stanje, bez ikakvih ugrušaka, što je bio slučaj proteklih godina“. „Ovo čudo je znak Božje ljubavi, milosrđa, njegove ljubavi, prijateljstva i bratstva sa svetim Januarijem. Neka je slava Bogu i čast našem svecu. Amen“, zaključio je nadbiskup Napulja.

Sveti Januarije je bio Talijan. Stanovnici Napulja ga časte kao svojeg zaštitnika. On je bio biskup u trećem stoljeću. Vjeruje se da je umro mučeničkom smrću u vrijeme cara Dioklecijana.

Čudo sa svečevom krvlju događa se tri puta godišnje: na blagdan prijenosa svečevih relikvija, tj. u subotu uoči prve nedjelje u svibnju, zatim 19. rujna i 16. prosinca ili u devetnici i osmini tih dana. Svečeva tvrdo zgrušana krv, koja se čuva u relikvijaru, najedanput provrije i poprimi tekuće stanje.

Posljednji puta to se dogodilo početkom svibnja ove godine kada je Napulj zbog koronavirusa bio u „lockdownu“. Gospodin je kroz zagovor svetog Januarija likvificirao krv!”, rekao je kardinal Sepe 2. svibnja. Crkva još uvijek nije službeno priznala ovo ponavljajuće čudo, ali je ono lokalno prihvaćeno.