Njemački Ustavni sud presudio je kako Katolička Crkva ima pravo na utvrđivanje kodeksa za zaposlenike u institucijama kojima upravlja, što znači da ima pravo i očekivati od njih da joj budu lojalni. Stoga, katolička bolnica u Düsseldorfu nije pogriješila kada je 2011. dala otkaz upravitelju bolnice koji je ostao u katoličkom braku, a potom ušao u civilni brak.

Ustavni sud potvrdio je dakle kako crkveni pravilnik iz 1993. koji od zaposlenika Crkve traži lojalnost i poštivanje određenih pravila mora biti uzet u obzir kod ovakvih slučajeva. To znači, naglasili su ustavni suci, kako je radni sud savezne države Sjeverne Rajne-Vestfalija bio u krivu kada je presudio u korist liječnika koji je dobio otkaz i cijeli je slučaj vraćen na sud. Ta je odluka, navodi se u presudi Ustavnog suda, potpuno zanemarila pravo Crkve na samoodređenje koje joj je zajamčeno ustavom i iz kojeg proizlazi njezino drugo pravo – da odnose sa svojim zaposlenicima uređuje u skladu sa svojim pravilima, sve dok, naravno, time ne krši Ustav. Tako je bilo i u slučaju liječnika – svojim privatnim odlukama on je povrijedio odredbe ugovora koji je potpisao kada je zaposlen u katoličkoj bolnici.

Odluku Ustavnog suda pozdravio je nadbiskup Kölna, kardinal Rainer Maria Woelki, koji je rekao kako je ona Crkvi vratila “pravnu sigurnost”. Ta odluka, rekao je kardinal, potvrđuje pravo Crkve na “samostalno donošenje odluka kada je riječ o odabiru zaposlenika u crkvenim institucijama i pravila kojih se moraju pridržavati”. Crkva je, rekao je kardinal, to pravo uvijek odgovorno koristila i tako će nastaviti raditi i u budućnosti.

Goran Andrijanić | Bitno.net