Ona o tome priča u blogu naslovljenom ‘Bez Boga sve je besmisleno’. Isusovo joj je ime uvijek zastajalo u grlu i kadšto se zagrcnula, čak je pokušavala razumjeti ga pa i one koji su se na to ime pozivali, ali istodobno ona ih je mrzila ili sažalijevala.

Inače je Butterfield bila na najboljem putu da postane profesorica engleskoga i za pitanja o istraživanju o ženskim pravima kao strastvena pristalica Freuda, Hegela, Marxa i Darwina. Izvorna lezbijska profesorica htjela je istražiti i politiku mržnje prema homoseksualcima. Da bih to mogla, priznaje profesorica, morala sam pročitati jednu knjigu, koju su, prema mojem umovanju, mnogi odbacili, a riječ je Bibliji. Tražeći nekog bibličara koji bi me podupro u mojim istraživanjima, da bih bolje napadala, dobila sam pismo jednoga pastora koji me je stavio pred ozbiljna pitanja. Najprije nisam znala što bih s tim, a onda sam se susrela s tim pastorom koji je pokazivao veliko razumijevanje za moje teškoće.

Postupno je Biblija postajala moje svagdanje jelo, pjevala sam psalme, ali još mi je trebalo mnogo hrabrosti da se oslobodim lezbijske veze, dok se konačno nisam udala za čovjeka s kojim doista dijelim sve. Odonda nemam drugog razloga za život nego svjedočiti o svojem susretu s Kristom i Božjom Riječju. (rv/bitno.net)