CameronFoto: Vatican Insider
Laura Adshead, nekadašnja djevojka sadašnjeg britanskog premijera Davida Camerona, odlučila se povući u samostan, piše Jutarnji list, pozivajući se na članak Daily Maila. Adshead i Cameron bili su zajedno nepune dvije godine, od 1990. do 1991., u vrijeme kad su radili za Konzervativnu stranku, dok je Cameron još bio tek perspektivni mladi političar.

Ništa na njezinom životnom putu nije upućivalo na takav slijed događaja. Bivša glasnogovornica premijera Johna Majora završila je elitnu srednju školu Cheltenham’s Ladies College, nakon koje je studirala na Oxfordu i tamo upoznala Camerona. Poslije prekida, kad je Cameron krenuo putem političke slave, ona je otišla studirati biznis na Whartonu u Philadelphiji.

Ubrzo je postala menadžerica u PR kompaniji Ogilvy & Mather u New Yorku koja je poslužila kao inspiracija za seriju Mad Men.

Čini se da ju je na odluku o povlačenju u samostan nagnao upravo nesređeni život kojem se u New Yorku predala, trošeći nezamislive iznose novca i zapadajući u ovisnost alkohola i droge.

Ukoliko vam se sviđaju ovakve životne priče kliknite 

Duhovni mir je našla upravo ulaskom u samostan. Njezin novi dom sada je benediktinska opatija na Connecticut Hillsu, tri sata od New York Cityja, a ime za koje se odlučila je sestra John Mary. Slijedi joj godina dana pripravništva, nakon čega će položiti prve zavjete. Inače, opatica tog samostana, majka Dolores, dijeli sličnu priču – kao holivudska starleta pravog imena Dolores Hart, glumila je s Elvisom Presleyem u dva njegova filma, Lovin’ You i King Creole, prije nego što se zaredila 1963.

(O njoj smo na portalu Bitno.net imali poseban članak koji možete pročitati ovdje)

Život u zatvorenom benediktinskom samostanu odvija se u molitvi i radu, pod drevnim geslom Ora et labora. Više o benediktinkama i njihovim samostanima u Hrvatskoj možete saznati na linkovima:

http://www.redovnici.hr/index.php/redovi/zenski/benediktinke/

http://www.benedictus.info/

http://www.benediktinke-zadar.com/

Bitno.net