Novorođenče zamotano u ljubičaste ručnike, malo teže od dva kilograma, pronašao je Jose Moran, 60-godišnji domar crkve, kojega je nakon povratka s ručka iznenadio plač djeteta.

– Čisteći crkvu čuo sam plakanje djeteta. Nisam obraćao pozornost, misleći kako je u crkvu netko došao s djetetom – prepričava Jose.

Ipak, plač djeteta nije prestajao, a nakon što je shvatio kako u crkvi nema nikoga, Jose je krenuo u potragu.

– Pratio sam zvuk plača i došao do jaslica koje smo postavili. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Beba zamotana u ručnike još uvijek je imala pupčanu vrpcu. Bila je pokraje Djevice – kaže Jose.

Iznenađeni domar odmah je pozvao medicinsku sestru Geraldine Walsh, zaposlenu u Katoličkoj Akademiji Svetog Djeteta Isusa.

– Pobrinuli smo se za bebicu koja je samostalno i normalno disala i plakala. Privezala sam joj čvor na pupčanoj vrpci i dobro utoplila – prepričala je Geraldine.

Novorođenče je ubrzo odvezeno u obližnju bolnicu, a policija je u međuvremenu saznala identitet majke protiv koje neće biti pokrenut stegovni postupak.

– Bog djeluje na čudesan način. Djetetova majka sigurno je bila u velikoj životnoj poteškoći i pronašla je na ovom mjestu, na kojemu će se uskoro naći maleni Isus, dom za svoje dijete. Ovo je dijete na neki način čudesan dar našoj zajednici i voljeli bismo kada bi ostalo s nama – kazao je o. Christopher Heanue, dodajući kako su neki župljani izrazili spremnost posvojiti maleno dijete.

– Molimo za ovo dijete i njegove roditelje, ali i za onoga tko će ga primiti u svoj dom – napisao je župnik Heanue na svoje Facebook profilu.

Prema zakonu države New York, roditelj smije anonimno ostaviti dijete na nekom od sigurnih mjesta, među kojima su i crkve, a na kojima će im biti pružena adekvatna pomoć i skrb.

M. V. | Bitno.net