bishop-conley-homily

Biskup Lincolna James Conley uputio je pastoralno pismo vjernicima svoje biskupije u kojima je pozvao katoličke bračne parove da prestanu koristiti kontracepciju koja ometa jezik njihove ljubavi kojoj je suština – žrtva.

“Nadam se da će ljudi, posebice katolici i katolički liječnici i farmaceuti koji odobravaju ili koriste kontracpeciju ponovno razmisliti o svom stajalištu, te se okrenuti Božjem milosrđu i napraviti jednu dobru i iskrenu ispovijed”, poručio je biskup Conley.

Biskup je naglasio kako je enciklika Pavla VI. “Humanae Vitae” iz 1966. u kojoj je uporaba kontracepcije bila “proročanska” i “radosna vijest za sve katolike, jer smo se osvjedočili koliko destruktivan kontraceptivni mentalitet može biti”.
“Žrtva je jezik ljubavi. Ljubav je iskazana u žrtvi Isusa Krista, koji je dao svoj život za nas na križu. Ljubav se pokazuje i u žrtvama kršanskog života, sudjelovanju u Isusovoj žrtvi, smrti i uskrsnuću. Kada odbija dar novoga života kontracepcijom, Amerikanci odbijaju ljubav”, napisao je biskup u pastoralnom pismu.

Biskup je poručio i kako je Bog stvorio brak koji treba ujediniti i biti prokreativan, te združiti muža i ženu u misiji ljubavi koja treba donijeti nove plodove.

“Kontracepcija nam oduzima slobodu zih mogućnosti, a njezina uporaba ozbiljno narušava žrtveni i sveti smisao bračne ljubavi”, napisao je Conley u pismu koje će biti poslano na adrese svih registriranih vjernika u njegovoj biskupiji, a sadržaj joj će biti čitan i na radio postajama.

G. An. | Bitno.net