Povodom Svjetskog dana beskućnika u subotu, 10. listopada, članice Hrvatske mreže za beskućnike provodit će akciju “Beskućnici svome gradu” u gradovima diljem Hrvatske.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Ove godine diljem Hrvatske članice Hrvatske mreže za beskućnike provodit će akciju „Beskućnici svome gradu“, koja će se održati u subotu 10. listopada, s početkom u 10 sati. Korisnici, volonteri i djelatnici prihvatilišta i prenoćišta provest će društveno korisnu akciju u svojim lokalnim zajednicama.

Hrvatska mreža za beskućnike je krovna nacionalna mreža pružatelja usluga beskućnicima (prihvatilišta i prenoćišta) u Republici Hrvatskoj te drugih udruga i organizacija koje se bave problematikom beskućništva. Akcijom “Beskućnici svome gradu” posebno se želi istaknuti sljedeće:

  • Korisnice i korisnici prihvatilišta i prenoćišta u Hrvatskoj sudjeluju u nizu društveno korisnih akcija u svojim gradovima i predstavljaju izuzetan resurs u provođenju istih.
  • Potrebno je povećati zapošljivost i mogućnosti zapošljavanja radno sposobnih beskućnika i osoba u riziku od beskućništva, koji su zbog predrasuda u izuzetno podređenom položaju na tržištu rada.
  • U gradovima diljem Hrvatske ljudi borave na ulicama, javnim prostorima, napuštenim i derutnim prostorima, podrumskim stanovima, kamp-kućicama, nastambama, objektima bez struje i vode. Potrebna im je pomoć lokalne i područne samouprave, humanitarnih udruga i svih građana!
  • Unatoč zakonskoj obavezi još uvijek postoje veliki gradovi i središta županija koji nemaju programe ili projekte za beskućnike.
beskucnici svome gradu

Bitno.net