Mladifest

Početak 23. međunarodnog molitvenog susreta obilježilo je predstavljanje mladih hodočasnika iz 65 zemalja svijeta koji su sa vanjskog oltara crkve sv. Jakova, noseći zastave zemalja iz kojih dolaze i govoreći na svojim jezicima, pozdravili ostale sudionike susreta molitve, pjesme, svjedočanstava, procesija, duhovne okrjepe i odmora. Nakon čega je uslijedilo središnje misno slavlje koje je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predvodio dr. fra Miljenko Šteko vikar Hercegovačke franjevačke provincije uz koncelebraciju 422 svećenika.

Nadahnuto propovijedajući dr. fra Miljenko  Šteko je na kraju svoje propovijedi mladima poručio: „Dragi mladi prijatelji krenite u život odavde s ovih dana molitvenog festivala sigurni da ste u naručju Nebeske Majke koja želi kročiti vašim putovima čuvajući vas kao dragocjeni biser. Njezina ljubav i majčinski blagoslov ovijaju život svakoga od vas. Sjetite se one rečenice izgovorene ovdje „Kad biste znali koliko vas volim, plakali biste od radosti“ to je predivno iskustvo tolikih ovdje u Međugorju, ponesi ga i ti dragi moj brate i draga moja sestro u Kristu i neka te krunica koju si maloprije pokazao podsjeća na to.“

Među sudionicima Mladifesta ove godine prvi put su se našli i mladi iz Ruande, a pored navedenih svećenika koji su koncelebrirali na Misi dodatnih pedesetak svećenika tijekom cijele mise ispovijedalo je vjernike, tako da je Međugorje i večeras bilo jedna velika ispovjedaonica.  Jedinstveni zbor i orkestar sačinjen od glazbenika i pjevača iz cijelog svijeta pjesmom je uveličao misno slavlje, dok je  pedeset metarska krunica načinjena od balona ukrašavala nebo pored međugorske crkve. (Bitno.net/Jabuka.tv)