'KULTURA MILOSRĐA'

32. Redovnički dani u dominikanskom samostanu u Splitu

Redovnički dani koji se u organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP) ove godine održavaju 32. put, bit će održani u petak i subotu 23. i 24. rujna u dominikanskom samostanu u Splitu. Tema je „Kultura milosrđa”.

Foto: Flickr.com/bostoncatholic

Foto: Flickr.com/bostoncatholic

Program će započeti u petak 23. rujna u 9.15 sati molitvom, a potom će pozdravnu riječ uputiti splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić te predsjednik HKVRPP-a kapucinski provincijal fra Jure Šarčević. Nakon pozdravnih riječi predavanje „Kultura milosrđa u samostanu” održat će isusovac dr. Nikola Stanković. Euharistijsko slavlje u 11.15 sati predvodit će nadbiskup Barišić. Poslijepodnevni program započet će u 16 sati predavanjem dr. s. Silvane Fužinato iz Družbe Presvetog Srca Isusova o temi „’Vidiš li ovu ženu?’ Od pogleda osude do pogleda milosrđa (Lk 7,36-50)”.

U subotu 24. rujna program će započeti u 9.15 sati molitvom nakon koje slijedi predavanje dr. Gorana Karduma s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu o temi „Psihologija vjere: ovisnost, privrženost, milosrđe”. Nakon rasprave euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života dubrovački biskup Mate Uzinić. Poslijepodnevni program započet će u 15.30 sati predavanjem dr. Danijele De Micheli Vitturi iz Splita „Milosrđe i opraštanje u obitelji u svjetlu apostolske pobudnice pape Franje ‘Amoris laetitia’“ (Radost ljubavi). Nakon plenarne rasprave, koju će moderirati dr. Tanja Baran, završnu riječ uputit će predsjednik HKVRPP-a Šarčević.

Bitno.net

Tekst nastavlja ispod oglasa


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 23. rujna 2016.

Možda vam se svidi