Elvis

Uoči dodjele prestižne nagrade Oscar, mnogi su nestrpljivi hoće li njihov najomiljeniji glumac ili glumica dobiti nagradu. Uz Georga Clooneya i Meryl Streep, na dodjeli nagrada bit će prisutna i časna sestra, nekadašnja uspješna glumica koja je radila s Elvisom.

Riječ je o majci Dolores Hart, koja je uslijed uspješne glumačke karijere otišla u benediktinski klauzurni samostan gdje je provela život.  Nastupala je u kazalištu i na filmu 60-ih godina prošlog stoljeća gdje je glumila vodeće uloge uz Elvisa Presleyja. Također, glumila je časnu sestru u filmu „Franjo Asiški“.

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, i sama majka Dolores, iščekuje hoće li dobiti svoju nagradu. Naime, sudjelovala je u snimanju kratkog dokumentarnog filma pod nazivom „Bog je veći od Elvisa“ u produkciji HBO-a koji je nominiran za Oscara. Film koji traje 38 minuta prikazuje njezin život i život časnih sestara u samostanu, u sklopu kojeg se nalazi farma i kazalište.

Na ideju o snimanju filma o tom samostanu došao je pokojni vatikanski dužnosnik nadbiskup Pietro Sambi koji je zamolio majku Dolores da snimi film o posvećenom životu. Nije znala što da radi, ali sve se razjasnilo kad ju je HBO nazvao za dva dana da snimi kratki dokumentarac.

Govoreći o svom pozivu, majka Dolores istaknula je da je jednostavno osjetila da treba otići u samostan nadodavši da „svatko tko je bio zaljubljen zna kakav je to osjećaj“.

Za vrijeme svoje glumačke karijere, tri puta je sudjelovala na dodjeli američke nagrade Oscar, a sada prvi put ide kao časna sestra i vjeruje da će to biti potpuno drugačiji osjećaj.

Laudato.hr