BORBA S POGREŠNOM TJELESNOŠĆU

Svjedočanstvo žene o vezi: Požuda nije problem koji se javlja samo kod muškaraca

Cijena ostajanja u požudi je njezina stalna vladavina našim životima čak i kada čovjek koji joj je otvorio vrata – ode.

Foto: www.unsplash.com

Kršćansko društvo je usadilo ideju da je požuda većinom problem muškaraca, no to jednostavno nije tako.

Suočavanje s požudom nakon prekida

Tijekom i nakon moje veze s bivšim dečkom, vrata požude su bila za mene širom otvorena. Iako je prošlo nešto vremena od kada smo prekinuli, još uvijek se borim s požudom, a ovaj grijeh sam mogla izbjeći da sam (i da je on) bila više odgovorna u različitim aspektima izražavanja osjećaja.

Nikad nismo zajedno spavali, ali dvoje kršćana koji čuvaju svoje djevičanstvo opet mogu pronaći načine za oslobođenje svojih strasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste trenutno u vezi i ono čemu se najviše veselite je izražavanje osjećaja putem fizičkih nježnosti, čak i ako ne spavate zajedno, vi ste u požudi, a ne u ljubavi. Kad pogledam unazad, to je bila situacija između mog dečka i mene.

Molite za svoju vezu

Ponekad sam pokušala ograničiti količine fizičke privrženosti koju smo imali, no većinom sam se predala, što me dovelo do drugog zaključka… Ako Vam neki oblici fizičke privrženosti čine neugodu, a Vaš dečko ne vidi problem u tome, on je u požudi!

Savjetujem Vam da odmah počnete moliti za svoju vezu (ako već niste) i da imate snage prekinuti je ako to bude odgovor koji primite.

Netko tko Vas iskreno voli, i od Boga je, nikada Vašem tijelu neće učiniti ništa što ne volite i obrnuto. Ako nekoga volite, isto tako ćete poštovati njegove granice.

Požuda nije problem koji se javlja samo kod muškaraca

Pogledajmo nakratko Josipa iz Knjige Postanka kojeg smatram velikanom izbjegavanja zamke požude. U Knjizi Postanka (Post 39,1-23) vidimo kako je Josip rob čovjeka imenom Potifar, no još uvijek je cijenjen i ima autoritet. Međutim Potifarova supruga žudi za njim (vidite da to nije problem koji se javlja samo kod muškarca) i govori mu da ide s njom u krevet. Josip, muškarac kakav jest, bježi iz kuće bez razmišljanja.

Kad bismo mi mogli vidjeti naše veze onakvima kakve one uistinu jesu i kada bismo pobjegli, bili bismo puno sretniji. Ne znači da Josipova odluka nije bila teška samo zato što je on brzo reagirao – on je jednostavno znao što treba napraviti i napravio je to, stavivši tako Božje vrijednosti ispred vlastitih. Kasnije vidimo da Potifar šalje Josipa u zatvor zbog navodnog silovanja njegove supruge, ali Bog ga čak i tada vraća na mjesto vlasti i poštovanja.

Kako možete jedno drugom duhovno nauditi?

Cijena ostajanja u požudi je njezina stalna vladavina našim životima čak i kada čovjek koji joj je otvorio vrata – ode. Romantična veza može biti divna, ali ako ne vjerujemo Božjem vodstvu, otvoreni smo tome da se povežemo s neizabranim čovjekom i tako jedno drugome duhovno naudimo.

Moja nada i molitva za svaku ženu koja čita ovaj članak je ta da ima snage pobjeći od veze koja je puna požude i iskušenja. Čak i ako pomisao na suočavanje s požudnim mislima nije dovoljno zabrinjavajuća, sjetite se da se puno toga može izgubiti.

Theprayingwoman.com | Zenavrsna.com

Prevela: Martina Jantoš

Članak je objavljen na stranici www.zenavrsna.com. Portal Bitno.net ga prenosi s dopuštenjem.


Objavljeno: 16. rujna 2017.

Možda vam se svidi