Kršćansko društvo je usadilo ideju da je požuda većinom problem muškaraca, no to jednostavno nije tako.

Tijekom i nakon moje veze s bivšim dečkom, vrata požude su bila za mene širom otvorena. Iako je prošlo nešto vremena od kada smo prekinuli, još uvijek se borim s požudom, a ovaj grijeh sam mogla izbjeći da sam (i da je on) bila više odgovorna u različitim aspektima izražavanja osjećaja.

Nikad nismo zajedno spavali, ali dvoje kršćana koji čuvaju svoje djevičanstvo opet mogu pronaći načine za oslobođenje svojih strasti.

Ako ste trenutno u vezi i ono čemu se najviše veselite je izražavanje osjećaja putem fizičkih nježnosti, čak i ako ne spavate zajedno, vi ste u požudi, a ne u ljubavi. Kad pogledam unazad, to je bila situacija između mog dečka i mene.

Ponekad sam pokušala ograničiti količine fizičke privrženosti koju smo imali, no većinom sam se predala, što me dovelo do drugog zaključka… Ako Vam neki oblici fizičke privrženosti čine neugodu, a Vaš dečko ne vidi problem u tome, on je u požudi!

Savjetujem Vam da odmah počnete moliti za svoju vezu (ako već niste) i da imate snage prekinuti je ako to bude odgovor koji primite.

Netko tko Vas iskreno voli, i od Boga je, nikada Vašem tijelu neće učiniti ništa što ne volite i obrnuto. Ako nekoga volite, isto tako ćete poštovati njegove granice.

Pogledajmo nakratko Josipa iz Knjige Postanka kojeg smatram velikanom izbjegavanja zamke požude. U Knjizi Postanka (Post 39,1-23) vidimo kako je Josip rob čovjeka imenom Potifar, no još uvijek je cijenjen i ima autoritet. Međutim Potifarova supruga žudi za njim (vidite da to nije problem koji se javlja samo kod muškarca) i govori mu da ide s njom u krevet. Josip, muškarac kakav jest, bježi iz kuće bez razmišljanja.

Kad bismo mi mogli vidjeti naše veze onakvima kakve one uistinu jesu i kada bismo pobjegli, bili bismo puno sretniji. Ne znači da Josipova odluka nije bila teška samo zato što je on brzo reagirao – on je jednostavno znao što treba napraviti i napravio je to, stavivši tako Božje vrijednosti ispred vlastitih. Kasnije vidimo da Potifar šalje Josipa u zatvor zbog navodnog silovanja njegove supruge, ali Bog ga čak i tada vraća na mjesto vlasti i poštovanja.

Cijena ostajanja u požudi je njezina stalna vladavina našim životima čak i kada čovjek koji joj je otvorio vrata – ode. Romantična veza može biti divna, ali ako ne vjerujemo Božjem vodstvu, otvoreni smo tome da se povežemo s neizabranim čovjekom i tako jedno drugome duhovno naudimo.

Moja nada i molitva za svaku ženu koja čita ovaj članak je ta da ima snage pobjeći od veze koja je puna požude i iskušenja. Čak i ako pomisao na suočavanje s požudnim mislima nije dovoljno zabrinjavajuća, sjetite se da se puno toga može izgubiti.

Theprayingwoman.com | Zenavrsna.com

Prevela: Martina Jantoš

Članak je objavljen na stranici www.zenavrsna.com. Portal Bitno.net ga prenosi s dopuštenjem.