NADNARAVNA LJUBAV

Imam tajnu: Moj muž više voli nekoga drugog nego mene, a imamo sretan brak…

‘Osoban odnos s Bogom mora biti iznad svih drugih veza…’

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Imam tajnu koju bih s vama podijelila: moj muž voli nekoga drugog više nego što voli mene.

Nekome ovo može zazvučati posve čudno i možda čak i potpuno neprikladno. Možda ćete pomisliti kako imamo problema u braku ili smo se jednostavno zadovoljili nekakvim prosječnim brakom. No, nama se ovo čini posve smislenim u svjetlu naših osobnih odnosa s Bogom, preko osobe Isusa Krista.

Moj muž John voli Boga čak i više nego što voli mene. I ja volim Boga mnogo više nego što volim svog muža. Uvijek je bilo tako, a ja se molim da tako i ostane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši zasebni, individualni odnosi s Bogom su iznad veze koju imamo jedno s drugim. Iskreno, to je prava istina koja drži naš brak živim, jakim i potpunim.

Vidite, naspram onim prekrasnim, divnim danima koje imamo u svom braku, postoje i oni dani kada se ne osjećamo tako divno – dani kada se svatko od nas ne osjeća spremnim voljeti ili davati ili opraštati. Osjećamo se povrijeđeno. Osjećamo se sebično. Možda nam se čak i čini kako smo pogrešno shvaćeni.

U svojoj ljudskoj naravi tada želimo pobjeći, sakriti se, želimo se osvetiti. No, baš u tim trenutcima, obuzme nas nešto veće.

Upravo u tim danima naša veza s Bogom postane sidro za našu ljubav držeći nas skupa. Naša veza s Bogom je nadnaravna veza koja se ulijeva u nas kako bismo se mi onda mogli ulijevati jedno u drugo.

Kao kršćani, vjerujemo kad uđemo u vezu s Bogom, mi se ispunjamo Duhom Svetim. To je taj Duh koji u nas usađuje kvalitete koje su nam potrebne za zdrav život, a zauzvrat i za zdrav brak.

Kako nam kaže Biblija, kvalitete Božjeg Duha koje se usađuju u život jedne obitelji su ljubav, radost, mir, strpljenje, dobrota, vjera, nježnost i samokontrola. Kao profesionalni savjetnik, mogu vam reći kako su baš to vrline koje biste trebali imati u uspješnoj vezi.

Je li to puka slučajnost? Rekla bih da nije.

U onim teškim danima, više nego što se uzdam u svog muža da me voli onako kako bi trebao, ja se uzdam u Božji Duh koji djeluje u njegovu životu. Zahvalna sam jer voli Boga više od mene, jer je upravo kroz taj odnos s Bogom on i naučio kako me voljeti onako kako bi trebao.

A ja sam u svom odnosu s Bogom naučila voljeti njega onako kako bih trebala.

Podrazumijeva li to kako ljudi koji nemaju odnos s Bogom ne mogu iskusiti zdravi brak? Ne. Ono što ja hoću reći je ako nemamo taj odnos s Bogom, nikada nećemo moći dobiti ni tračak potpune ljubavi. Jer je ta potpuna ljubav stvorena jedino u Bogu i tu je možemo posvema iskusiti, kao što je samo u Njemu možemo slobodno dati. Bog je ona prava definicija ljubavi. Izvan Njega, možemo samo dobiti maglovite obrise.

Dakle, najbolji brakovi koje sam imala priliku susresti u svom životu bili su baš oni koji su isijavali tu vrstu ljubavi, koji su se natapali nepokolebljivom predanošću i vjernošću Isusu Kristu. Jer, ljubav je ona koja mijenja sve, polako preobražavajući i tebe i tvog supružnika u osobe kakvima vas je Bog pozvao da budete.

Upravo stoga sam tako nepopustljiva po pitanju sklapanja braka s nekim tko voli Boga više od vas, jednako kao što sam nepopustljiva da i sami postanete takva osoba.

Stoga, nemojte se samo vjenčati s nekim tko je «dobra osoba» ili samozvani «kršćanin». Vjenčajte se sa strastvenim, posve zaluđenim zaljubljenikom u Boga jer ćete onda vidjeti dokaze Njegova Duha u svakom dijelu njihovih života.

Potom, samo promatrajte kako ta nadnaravna ljubav preobražava vaš život, a zauzvrat i vaš brak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debra Fileta | www.truelovedates.com

Prijevod: T.S. | Bitno.net

Objavljeno: 14. siječnja 2016.

Možda vam se svidi