Marie-Anne Lucas supruga je, majka i autorica knjige “L’aventure de la prière en couple” (Avantura molitve udvoje) u kojoj parovima savjetuje kako da razviju zajednički molitveni život.

U nedavnom razgovoru za katolički portal Aleteia Marie-Anne je otkrila kako je gesta blagoslova supružnika blagotvorno utjecala na njezin brak i što ona za nju znači.

„Blagosloviti supružnika, označiti supružnika znakom križa vrlo je lijepo jer tako postajemo posrednici nečega što nam je darovano u ime Isusovo. Moj suprug je moj najbolji saveznik, pa želim ono što je dobro za njega. Kako to mogu postići? Moleći Isusa da mu čini dobro, puštajući Isusu da djeluje u mom suprugu.

Uvijek je jako moćno primiti Vincentov blagoslov; primam Isusa jer Vincent vjeruje u njega i traži Njegov blagoslov nada mnom. Ta gesta kao takva je jako mala, ali zapravo je izvrsna jer je učinkovita! Taj križ je učinkovit. Križ je naše spasenje. Blagoslivljajući supruga, govorim nešto dobro, i još više: dopuštam da dobro, Ljubav, kola u njemu. Ta vrlo mala gesta je iznimno dinamična! To je pozdrav, posjet dvoje ljudi. Nadilazi nas.“

Marie-Anne priznaje da ponekad u početku može biti teško započeti s ovom gestom, pa supružnici mogu početi blagoslivljajući svoju djecu:

„Općenito, to je prirodnije. Tada postaje malo lakše započeti ovu gestu na jastuku supružnika, diskretno, u tami noći. Nakon toga ova gesta postaje spontana, čak i pred drugima! Svi krštenici imaju priliku pridonijeti da Bog bude prisutan“, kaže francuska spisateljica.