Vrijeme došašća za većinu nas donosi pregršt smijeha, obiteljskih druženja, radosti i ljudske topline. Upravo je došašće najbolje vrijeme da se prisjetimo i onih koje život ne mazi, stoga je Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Studentskim centrom i Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije pokrenuo veliku humanitarnu akciju Sveučilišta u Splitu pod nazivom „Ljubav na djelu – i ti si dio mene“.

Organizatori pozivaju sve studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu da se uključe u humanitarnu akciju i pokažu veliku ljubav splitskog Sveučilišta: “Odazovimo se svi i izmamimo osmijeh onima koji ga nemaju!”

KADA?  11.  – 17. prosinca 2019. godine.

KOME? Obiteljima u potrebi.

ŠTO DAROVATI? Prehrambene namirnice u zatvorenoj ambalaži: šećer, brašno, ulje, riža, tjestenina, grah, ječam, riblje, mesne konzerve i slično.

Higijenske potrepštine: deterdžent, sapun, šampon, dječje pelene i slično. Čistu odjeću i obuću.

GDJE?

Fakulteti: Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Filozofski fakultet, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije, Katolički bogoslovni fakultet, Kemijsko-tehnološki fakultet, Kineziološki fakultet, Medicinski fakultet, Pomorski fakultet, Pravni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet.

Akademija: Umjetnička akademija u Splitu.

Odjeli: Odjel za studije mora, Odjel za stručne studije, Odjel za forenzične znanosti i Odjel zdravstvenih studija.

Sveučilišna knjižnica

Studentski centar u Splitu: studentski dom Hostel Spinut – recepcija, Studentski dom “Dr. Franjo Tuđman”, svi restorani Studentskog centra u Splitu.


Dragi studenti, odricanjem od jedne dnevne kave možete učiniti veliko djelo!

KAKO? U suradnji sa Studentskim centrom u Splitu, jedan dan tijekom humanitarne akcije kavu možete umjesto novcem platiti namirnicom.

GDJE?

12. prosinca 2019. – Caffe bar Kantun C

13. prosinca 2019. – Caffe bar Sveučilišna knjižnica

16. prosinca 2019. – Caffe bar Tinel


Pomoći nekome drugome može nas nekada više usrećiti nego kad usrećimo sebe, i nema bolje nagrade za naša djela nego osmijeh onoga kome smo pomogli.

“I ne zaboravite – nije važno koliko darujete nego da je od srca, pa bila to i neka sitnica.“

Bitno.net