Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac pokrenula je ove godine, uoči Stepinčeva, projekt „Upoznaj Stepinca“.

Želja im je da šira javnost, a osobito mladi, otkriju ljepotu duhovne ostavštine i svjedočanstvo kršćanskog života blaženog Alojzija Stepinca.

“Uzimajući u obzir činjenicu da mlađi naraštaji sve više koriste mobilne aplikacije, odabrali smo ovaj format kako bismo na vrlo jednostavan i praktičan način omogućili korisnicima pristup sadržajima preko kojih će moći otkrivati osnovne činjenice o blaženikovom životu, njegove misli, propovijedi, ali i moliti devetnice te prolaziti duhovne vježbe bez obzira gdje se trenutno nalaze”, poručuju organizatori projekta.

Slijedom navedenog, uoči Stepinčeva koje se svečano slavi 10. veljače, pozivaju sve zainteresirane vjernike da se uključe u Devetnicu blaženom Alojziju Stepincu, od 1. do 9. veljače 2010., preko besplatne WhatsApp mobilne aplikacije.

Tijekom devet dana, od 1. do 9. veljače, svatko tko se uključi u devetnicu će primati na svoj mobitel poticajne savjete, misli i dijelove propovijedi blaženog Alojzija Stepinca.

Kako se uključiti?

Ako želiš sudjelovati u devetodnevnoj pripremi za Stepinčevo, napravi to u tri koraka:

  1. korak: Instaliraj na mobitel besplatnu aplikaciju WhatsApp.
  2. korak: U imenik svoga pametnog telefona među kontakte spremi broj mobitela: 091 7900 369.
  3. korak: Putem aplikacije WhatsApp na taj broj pošalji poruku sadržaja „Lojzek“.
  4. korak: Od 1. do 9. veljače na tvoj mobitel će stizati poticajni savjeti, misli i dijelovi propovijedi blaženog Alojzija Stepinca za svaki dan.

Osnovne informacije o udruzi:

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac osnovana je 2002. godine s ciljem promicanja obiteljskih vrijednosti i poboljšanja kvalitete bračnog i obiteljskog života.

Udruga je prepoznatljiva po zagovaranju i promicanju prava na slobodu vjeroispovijesti, brojnim tribinama s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti obitelji i ulaganja u obitelj kao temelja razvoja Republike Hrvatske, borbi protiv diskriminacije vjernika te po radu s djecom i mladima te mladim obiteljima.

Bitno.net