Humanitarna udruga “Savao” organizira veselu tombolu u povodu blagdana sv. Petra i Pavla, ali i dana kada njihova udruga slavi rođendan. Veselom tombolom žele obradovati ljude kojima pomažu, većinom beskućnike.

Članovi ove udruge svakoga utorka i petka dolaze na razgovor i podjelu hrane na zagrebački Glavni kolodvor. Više o Humanitarnoj udruzi Savao možete saznati OVDJE.

U nastavku prenosimo objavu na Facebooku kojom pozivaju da se uključite u veselu tombolu.

“Organiziramo veselu tombolu povodom blagdana sv. Petra i Pavla kada je rođendan naše udruge jer želimo razveseliti ljude kojima pomažemo. Riječ je o 100-tinjak osoba koje utorkom i petkom dolaze na podjelu hrane na kolodvor i to su većinom beskućnici.

“Pozivamo vas da se uključite u akciju ‘Daj 5’ i pripremite paketić koji sadrži 5 stvari: HRANA (nešto konzervirano/pašteta/ribice/mesni doručak), SLATKIŠ (paketić bombona/keksi/čokolada…), HIGIJENA (vlažne maramice/gel za tuširanje/dezić/britvice…), DUHOVNO (molitvenik/krunica/knjigica neka/porukica/pismo podrške…), RAZNO (nešto po vašoj ideji, npr. kišobran/kabanica/čarape/jastuk na napuhavanje/džepna lampa/karte/bon za hranu u nekom centru…).

Paketić koji ćete pripremiti treba sadržavati 5 stvari prema gore navedenim kategorijama i potrebno je paketić umotati kao poklončić ili ukrasnu vrećicu i donijeti na adresu Hrvatska mreža za beskućnike (Branimirova 53) u ponedjeljak 29. 6. u periodu između 15 i 19 sati.

Svi koji odlučite sudjelovati, prijavite se u komentaru ili porukom u inbox najkasnije do nedjelje 28. 6. u ponoć i napišite koliko paketića ćete pripremiti. Ovo je prilika da razveselimo ljude koji žive na ulici kako bi osjetili da ima netko tko brine i kome su važni. Hvala svima koji ćete pomoći i ne zaboravite da davanjem drugome, zapravo dajemo sebi.”

Podijelite priču o akciji #daj5 i učinite dobro djelo koje ostaje za vječnost ?Organiziramo veselu tombolu povodom…

Objavljuje Humanitarna udruga "Savao"Subota, 27. lipnja 2020.