Srećko Badurina bio je šibenski biskup od 1988. do 1996. a među ostalim, ostao je zapamćen po ekumenskom djelovanju u vrijeme Domovinskog rata na prostoru jedne od biskupija koje su najteže stradale u ratu. Naime, u šibenskoj biskupiji je čak 12 župa bilo okupirano, a 22 crkve su srušene do temelja. No, ni te činjenice nisu omele Badurinu u njegovom ekumenskom djelovanju.

Ostaje u Šibeniku s vjernicima i upućuje preko radija svoju pastirsku riječ, posebno u korizmi 1993., svim vjernicima, kada se narod skrivao po skloništima i nije se mogao sastajati na slavljenje euharistije u svojim crkvama.

Tadašnji načelnik policije Nikola Vukošić za preminulog je biskupa svojevremeno izjavio kako tijekom rata nikada nije sišao u sklonište.

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina’ i ove godine organizira ‘’Dane biskupa Srećka Badurine.

U petak, 17. rujna u katedrali sv. Jakova s početkom u 19 sati biskup Tomislav Rogić predvodit će euharistijsko slavlje za sve poginule branitelje i pokojnog biskupa Badurinu. Nakon euharistijskog slavlja, s početkom u 20 sati na rasporedu su osobna svjedočanstva o biskupu.