Bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa ovoga došašća u zagrebačkoj katedrali predvode molitvu krunice Božjemu milosrđu. Krunica će se moliti svakoga dana (od 3. do 24. prosinca) u 15 sati ispred kopije originalne slike Milosrdnog Isusa.

Isus je rekao sv. Faustini Kowalskoj: „Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!“ (Dnevnik, 327).

“Ovom pobožnošću želimo potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega milosrđa tj. samog Isusa koji je Božje neopisivo milosrđe, kako je napisao Ivan Pavao II. u enciklici ‘Bogat milosrđem’. Prije dvije godine, kardinal Josip Bozanić u božićnoj čestitki napisao je: ‘Božić je ulazak Božjeg milosrđa u nemilosrdnost našega života.’ Jedan od ciljeva ove molitve u došašću je i ukazati na pravu istinu o Božiću i razmatrati istinsku bit Božića, a to je Božje milosrđe ili Božja bezgranična ljubav prema svemu stvorenom, posebice prema čovjeku”, poručuju bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Više o događaju saznajte na linku ovdje.

Bitno.net