Potaknuti brojnim otvorenim socijalnim pitanjima i problemima u našem društvu, Franjevački institut za kulturu mira ove godine u studenom prvi put pokreće manifestaciju Dani socijalne zauzetosti.

Dani socijalne zauzetosti zamišljeni su kao festival kojim će se kroz čitav niz događanja vjerničkoj i široj javnosti približiti široka socijalna tematika u kojoj Crkva ima važnu ulogu. Cilj je predstaviti i učiniti vidljivim aktivnosti različitih udruga i pojedinaca koji se bave socijalnom problematikom i na tom polju već ostvaruju značajne rezultate. Na taj način ostvarit će se umrežavanje svih onih koji djeluju na ovom području te time omogućiti i njihova suradnja i osnaživanje već postojećih, kao i mogućnost pokretanja novih inicijativa.

Poseban naglasak dat će se ulozi Crkve i njenom socijalnom nauku koji će biti os oko koje će se vrtjeti sva događanja. Cilj je promovirati socijalni nauk Crkve kao alat kojim se može poslužiti u rješavanju konkretnih društvenih problema.

Tim povodom raspisuje se ovaj natječaj na koji se mogu prijaviti dizajneri, ilustratori, umjetnici i kreativci, od 25. srpnja do 25. kolovoza 20017.

Najuspješnijem autoru odabranog natječajnog rada dodijelit će se novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kn neto. Autoru drugoplasiranog rada dodijelit će se nagrada u iznosu 1.000,00 kn neto i autoru trećeplasiranog rada dodijelit će se nagrada u iznosu 500,00 kn neto.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

Više o natječaju pogledajte na stranici www.franjevacki-institut.hr ili saznajte upitom na e-mail: dani.socijalne.zauzetosti@gmail.com.

Bitno.net