Devetnica Milosrđa predviđa devet euharistijskih klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom kroz devet mjeseci, svakog 22. u mjesecu, počevši od listopada, spomendana sv. Ivana Pavla II., do lipnja 2016. Devetnica će obuhvatiti i 22. veljače 2016., 85. obljetnicu ukazanja Milosrdnog Isusa sv. Faustini Kowalskoj, kada joj nalaže da se naslika slika Božjega milosrđa s natpisom: Isuse, uzdam se u Tebe.

Klanjanja će se redovito održavati u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici (u 21 sat) u kojoj je štovanje Božjega milosrđa snažno, i gdje se nalaze relikvije „svetaca milosrđa“, Faustine Kowalske i Ivana Pavla II. Devetnica će se održati i na više mjesta u Hrvatskoj, u organizaciji povjerenstava za pastoral mladih kao i u nekim župama djelovanja zajednica štovatelja Božjega milosrđa (u Zagrebu, Splitu, Puli), a na poticaj Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

Nakane Devetnice Milosrđa su: duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu, blagoslovljeni plodovi SDM 2016. u Krakovu te kanonizacija „najsjajnijeg lika Crkve u Hrvata“, Alojzija Stepinca.

Svaki mjesec, odnosno „dan“ devetnice (22. u mjesecu) ima svoga nebeskog zaštitnika kao i temu kojoj je u središtu Božje milosrđe:

listopad – sv. Ivan Pavao II.: Božje milosrđe u daru poziva na svetost

studeni – bl. Alojzije Stepinac: Svjedočanstvo vjere i milosrđa molitvom

prosinac – bl. Marija Propetog Isusa Petković: Božje milosrđe u otajstvu utjelovljenja Sina Božjega

siječanj – bl. Majka Terezija: Božja ljubav i milosrđe u služenju bližnjima

veljača – sv. Faustina Kowalska: Božje milosrđe

ožujak – sl. B. Franjo Kuharić: Božje milosrđe u muci i smrti Isusovoj

travanj – bl. Miroslav Bulešić: Božje milosrđe u daru svećeništva

svibanj – sv. Leopold Mandić i Majka Milosrđa: Božje milosrđe u sakramentu pomirenja

lipanj – bl. Ivan Merz: Božje milosrđe u sakramentu Euharistije…

Potrebni priručnik u pdf verziji za one koji žele organizirati Devetnicu Milosrđa bit će dostupan na stranicama Ureda za mlade HBK, facebook stranici Hrvatske dehonijanske mladeži, internetskoj stranici ljubite.org, kao i na upit na mail adrese: jelenahdm@gmail.com, koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com.

————–

Hrvatska dehonijanska mladež zajednica je mladih koja nastoji živjeti karizmu ljubavi i zadovoljštine prema Presvetom Srcu Isusovu po uzoru na sl. B. oca Leona Dehona i svoje utemeljitelje oce Dehonijance, svećenike Srca Isusova. Od 2003. djeluje u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici i u život provodi 7 obveza:

1. upoznati lik i djelo o. Leona Dehona i njegovu duhovnost

2. surađivati sa svećenicima Dehonijancima u poslanju Crkve

3. pronaći svoje mjesto i aktivno se uključiti u rad zajednice i župe

4. redovita sv. misa i sv. pričest

5. pobožnost Srcu Isusovu, devetnica Prvih petaka

6. dnevno moliti molitvu “Evo Srca”

7. izvršavati vlastite dužnosti u duhu žrtve i zadovoljštine Srcu Isusovu.

Jedna od posebnosti zajednice i štovanje Božjega milosrđa čiju kapelu imaju u župnoj crkvi kao i apostola milosrđa, sv. Faustine i sv. Ivana Pavla II. koje časte u relikvijama, smještenima u spomenutoj kapeli Božjega milosrđa.

Bitno.net