Nagrada „Kardinal Stepinac“ ustanovljena je 2011. godine na poticaj hrvatskog iseljenika iz Australije Ante Mihaljevića. Ovom se nagradom želi pružiti priznanje značajnim hrvatskim iseljenicima koji su svojim nesebičnim zalaganjem, doprinosom i čovjekoljubljem tijekom života značajno pridonijeli vlastitoj hrvatskoj zajednici, napretku Hrvatske i zajedništvu Hrvata u domovini i inozemstvu.

„Vrijednosti vodilje ove nagrada, ustanovljenih 2021., uključuju; poštovanje – zajednice i njen kulturni izražaj, tradiciju – održavanje veza sa zemljom u kojoj se živi i matičnom Domovinom Hrvatskom, društveni – podržavanje dobrotvornih ciljeva, pozitivan kulturni utjecaj – kroz literaturu, vijesti, medije i sve oblike kulturnog izričaja, mentorstvo i podršku – misli se na podršku hrvatskim talentima i resursima zajednice, te uzor – primjer velikog liderstva i pokazivanje kroz to karaktera zajednice“, piše na stranicama domovina.info.

Prvi pobjednik za 2021. godinu bio je Marko Franović iz Sydneya, a prošle godine nagrađen je Miljenko Mike Grgich iz SAD-a.

Nominacije za ovogodišnju nagradu su otvorene, a svoje kandidate možete prijaviti OVDJE. Rok za prijavu je 10. veljače 2023. godine.