„Sudamja fest“ je festival osnovan u spomen sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Nadbiskupije te se održava u devetnici proslave njemu u čast. Ove godine festival će se održati u subotu, 2. svibnja 2020. godine, s početkom u 21 sati na Peristilu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Organizatori nadalje napominju da će se u slučaju lošeg vremena ovogodišnji Sudamja fest izvesti u Dioklecijanovim podrumima.

Natječaj za sudjelovanje na Sudamja festu otvoren je 25. studenog te traje do 9. ožujka 2020. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni 19. ožujka u medijima, elektronskim putem i putem društvenih mreža, dok će autori biti osobno obaviješteni. Izvođači čije skladbe Organizacijski odbor uvrsti u program festivala studijske snimke skladbi trebaju dostaviti Odboru festivala najkasnije do 1. travnja 2020. Napominju da redoslijed nastupa na Sudamja festu određuje upravo Organizacijski odbor.

Pravo sudjelovanja na Sudamja festu imaju svi katolički glazbeni sastavi i samostalni izvođači. Izvođači pri natječaju trebaju dostaviti jednu novu i neobjavljenu autorsku skladbu. Nadalje u Natječaju se ističe da skladba treba biti kršćanske tematike, u trajanju ne duljem od četiri minute. Solisti ne smiju biti mlađi od 16 godina, a od sudionika se očekuje „uživo” izvođenje svake skladbe. Sve izvođače na festivalu prati festivalski orkestar.

Prijava na natječaj obavezno mora sadržavati: oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti konačna studijska, ali glazbeno produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji – pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps; tekst pjesme u doc formatu s potpisanim autorima teksta, glazbe te aranžmana, notni zapis osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima ili čitko ispisan i kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, elektronska pošta, telefon, mrežna stranica…).

Organizacijski odbor u Natječaju navodi da ako prijave ne budu ispunjavale navedene uvjete, kao i ako skladbe budu upitne originalnosti, neće se razmatrati.

Naglašavaju pri tome da autori slanjem skladbe na Natječaj jamče za njezinu originalnost te daju svoju suglasnost za izdavanje skladbe na festivalskom CD-u.

Sudionici koji dobiju potvrdu za sudjelovanje na „Sudamja festu“ trebaju dostaviti u potpunosti obrađene pjesme organizatoru do 1. travnja i to u tri verzije: cjelovitu izvedbu (instrumental sa solističkim i pratećim vokalima), instrumental s pratećim vokalima i instrumental.

Svu potrebnu dokumentaciju za “Sudamja fest 2020.” možete isključivo dostaviti putem elektroničke pošte: sudamjafest@gmail.com. Također, za sve dodatne informacije vezane uz festival, ali i za samu prijavu možete kontaktirati Antonija Grkeša (095/3567 776).

Bitno.net