Zbog koronavirusa i posebnih odredbi o javnim okupljanjima odgađa se veliki koncert suvremene duhovne glazbe “Večer slavljenja – Hrvatska u Plavom kaputiću” čije je održavanje bilo predviđeno za petak, 24. travnja 2020. g. u sportskoj dvorani Višnjik u Zadru. 

Caritas Zadarske nadbiskupije, organizator koncerta, zahvaljuje pokroviteljima koncerta, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, kao i gospodinu Denisu Karloviću, direktoru ŠC-a Višnjik, na velikoj raspoloživosti i suradnji koja je u startu omogućila da priprema koncerta krene uspješno, na najvećoj razini i suradnički kvalitetno. 

Zahvaljujemo i dragim izvođačima koji su otvorena srca podržali plemenitu nakanu u pomoći izgradnje “Kuće sjećanja Plavi kaputić” pokraj Vukovara, u spomen na sve stradale u Domovinskom ratu. Izvođači su: Alan Hržica, Sestre Husar, Sestre Palić, Sestre Ramljak i Vanessa Mioč.

Velika zahvala ide divnim i požrtvovnim volonterima koji su svoje slobodno vrijeme srdačno i radosno stavili u službu,

Zahvaljujemo i svećenicima koji su obavijestili javnost o tom događaju i preuzimanjem karata također pomogli zalog uspjeha budućeg koncerta. Hvala svima koji su sudjelovali u promociji koncerta grafičkim dizajnom, izradom vizuala i tiskanjem karata, što je bila prva faza u javnoj afirmaciji koncerta koju su nam okolnosti dopustile učiniti do donošenja posebnih odredbi. 

Kupljene karte vrijede za koncert koji će biti održan u drugom terminu. Ako netko želi povrat novca za kupljenu kartu, može doći u Ordinarijat Zadarske nadbiskupije, Bijankinijeva 2, Zadar, predati kartu i dobiti povrat novca, radnim danom od 9 do 12 sati. Ili nazvati na broj mobitela 098/9180-326.

Novi termin održavanja koncerta bit će donesen u skladu s normalizacijom okolnosti u društvu, a o njegovom održavanju javnost ćemo pravovremeno obavijestiti. 

Vjerujemo da će duhovno zajedništvo sudionika koncerta na Višnjiku, koje će nadići okvire Zadarske nadbiskupije, biti osobita zahvala Gospodinu za snagu kako Njegovom milošću premošćujemo izazove sadašnjeg vremena te će, u trenutku kada se koncert dogodi, pjesme u slavu Gospodina biti poput dažda koje će molitvom natopiti hrvatsku domovinu, potrebe našeg naroda i cijeloga svijeta. 

Kada se koncert ostvari, kada to dopuste okolnosti, bit će to dah slobode koji će sudionike koncerta i javnost ganuti. U ime organizatora i pokrovitelja, Koordinacija u organizaciji koncerta svim vjernicima i ljudima dobre volje, među kojima su i tisuće onih koji će pohoditi veliki koncert suvremene duhovne glazbe Alana Hržice i prijatelja, želi blagoslov Uskrslog Gospodina kojemu povjeravamo i milosni trenutak našeg susreta u sportskoj dvorani na Višnjiku u Zadru.

Ines Grbić | Bitno.net