Večerašnji gost talk showa ‘Romano Bolković – 1 na 1’ je franjevac Ante Vučković. Emisija počinje u 20:10, a možete je pratiti na Prvom programu HRT-a.

Kako je u opisu na HRT-ovim stranicama najavljeno, u emisiji će biti govora o udaljavanju klera i laika, ulasku Crkve u modernost, izostanku rasprave o pričesti u vremenu korone, o tome je li u Crkvi jasno tko što treba raditi, ali i o odvajanju klera od vjernika uslijed koketiranja klera i politike, razlici života Crkve u socijalizmu i Jugoslaviji i današnjeg života Crkve.

Bit će riječi i o Vatikanskim ugovorima, o tome kako su društvene mreže stale između vjernika i Crkve, te o tjelesnosti u pandemiji i katolicizmu.

Govorit će se i o promicanju (ne)cijepljenja, o raspravama o cjepivima i moralnosti cijepljenja, zlostavljačima u Crkvi i prešućenim stvarima koje tek trebaju biti otkrivene, vjeronauku nekad i danas, te o katolicima u politici.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

O ovim i o mnogim drugim temama fra Ante je govorio i u novoobjavljenoj knjizi razgovora s novinarom Goranom Andrijanićem ‘Neostvarena sloboda‘.