Ideja za otvaranjem Zaklade Marije Pomoćnice rodila se 31. siječnja, na blagdan svetog Ivana Bosca. Grupica župljana župe Marije Pomoćnice zajedno sa salezijancima svećenicima na splitskom Kmanu odlučila se na ovaj korak kako bi pomogla učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja da se obrazuju i time aktivnije uključe u društvo. Sveti Ivan Bosco najviše je brinuo o siromašnoj djeci i mladima stoga je ovo samo nastavak njegova djelovanja.

Cilj Zaklade je do kraja ove akademske godine podijeliti 12 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima. Cijela ideja zaklade vrti se oko vrijednosti od 1% pokazujući kako je malo odricanja mjesečno potrebno da se pomogne drugoj osobi u potrebi. U dva mjeseca djelovanja zaklade prikupljeno je dovoljno novca za četiri stipendije, dvije učeničke i dvije studentske.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti svi studenti i učenici s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Stipendije za učenike osnovne i srednje škole iznose 500 kuna, a za studente 1500 kuna i isplaćuju se u deset mjeseci. Prijave traju do 24. studenoga, a odluka o dodjeli stipendija će se objaviti po isteku roka za prijavu. Podnositelj zahtjeva za stipendiju mora udovoljiti osnovnim kriterijima sukladno pravilniku Zaklade Marije Pomoćnice.

Sve informacije o mogućnostima doniranja zakladi dostupne su na facebook stranici Zaklada Marije Pomoćnice, gdje se nalaze i ostale informacija o natječaju te svi potrebni dokumenti i formulari za prijavu.

Ako uspijem pomoći samo jednoj osobi da živi bolje, već je to dovoljno da opravda dar moga života. (papa Franjo, Evangelii gaudium 274)

Bitno.net