U Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu od petka 18. do nedjelje 27. ožujka bit će održane Pučke misije. Misionari će biti salezijanci don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut. U službu će ih prvoga dana tijekom slavlja euharistije u 19 sati uvesti zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Svakoga dana Pučkih misija, večernju pučku pobožnost prije mise i misu u 19 sati predvodit će don Damir i don Mihovil. Svake večeri će uputiti prigodnu korizmenu homiliju s nagovorom i poticajem za produbljivanje osobne vjere. U nedjelju 20. ožujka, predslavit će sve mise; u 7:30, 9, 10:30, 12 i 19 sati.

Nakon mise, gvardijan Samostana Svetoga Duha o. Tomislav Glavnik kratko će predstaviti po jedno desetljeće u životu samostana. Potom će misionari don Damir i don Mihovil održati susret, svakoga dana s drugom skupinom vjernika.

Pučke misije bit će zaključene u nedjelju 27. ožujka svečanom misom koju će s početkom u 10:30 predslaviti ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Miljenko Hontić.

Posljednje Pučke misije na Svetom Duhu održane su prije 44 godine kada su misionari bili sv. Majka Tereza i o. Ante Gabrić.

Ovogodišnje misije održavaju se u okviru proslave 100. obljetnice dolaska franjevaca konventualaca na Sveti Duh i 90. obljetnice osnutka župe.