Na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu 5. travnja, u spomen slavlja ulaska Gospodinova u Jeruzalem, zbog poštivanja odredbi civilnih vlasti euharistijska slavlja moći će se pratiti putem elektroničkih medija – radija, televizija, internetskih stranica biskupija i društvenih mreža, odnosno bez nazočnosti naroda, prenosi IKA. Vjernici u svojim domovima mogu pripremiti maslinove ili palmine grančice za blagoslov, vodeći računa da ne krše preventivne mjere vezane uz pandemiju Covid-19.

VATIKAN

Papa Franjo slavit će misu u 11 sati u bazilici Sv. Petra. Prijenos na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija.

ZAGREB

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u 10 sati u crkvi Tijela Kristova u naselju Sopot u Zagrebu. Prijenos svete mise Cvjetnice izravno će prenositi Prvi program Hrvatske televizije i Prvi program Hrvatskog radija, a preuzimati Hrvatski katolički radio (HKR). Više o prijenosima iz Zagreba na blagdan Cvjetnice, ali i za Veliki tjedan, možete pogledati OVDJE.

SPLIT

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će svetu misu iz katedrale u 9 sati uz izravan prijenos na YouTube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije, na TV Jadranu i Laudato TV.

ĐAKOVO

Nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić predvodit će euharistijsko slavlje u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati, a svetu misu koja će se slaviti u posebnim okolnostima izravno će prenositi Televizija Slavonije i Baranje (STV). Druge televizijske i radijske kuće koje u svom programu žele prenositi ovo misno slavlje, za prijenos signala mogu se obratiti STV-u.

DUBROVNIK

Misu bez naroda predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku u 10 sati, a prenosit će se putem interneta, Libertas televizije i Radio Dubrovnika.

GOSPIĆ

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić na Cvjetnicu će u 10 sati predvoditi misno slavlje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, a svetu misu vjernici će moći pratiti izravno na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije.

HVAR

Hvarski biskup mons. Petar Palić euharistijsko slavlje predvodit će u 10 sati u katedrali sv. Stjepana I, a prijenos će biti moguće pratiti preko radija i Facebook stranice župe Hvar.

KRK

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak svetu misu na “maslinsku” nedjelju prevodit će u 10 sati iz krčke katedrale, a moći će se pratiti putem livestreama na kanalu Biskupije Krk te kableske televizije Grada Krka.

POREČ i PULA

Porečko pulski biskup mons. Dražen Kutleša predslavit će Nedjelju muke Gospodnje u bazilici u Poreču bez prisutnosti naroda u 10 sati. Pulska tv postaja TV NOVA prenosit će misno slavlje s blagoslovom maslinovih grančica u 15 sati iz pulske župe sv. Pavla apostola.

POŽEGA

Požeški biskup mons. Antun Škvorčević na Nedjelju muke Gospodnje svetu misu slavit će u 10:30 sati, prijenos euharistijskog slavlja moći će se pratiti OVDJE ili Facebook stranice Požeške biskupije.

SISAK

Sisački biskup mons. Vlado Košić predvodit će misno slavlje u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku u 10 sati, a prijenos mise može se pratiti putem mrežnih stranica te Facebook i You Tube kanala biskupije.

ŠIBENIK

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić svetu misu na Cvjetnicu slavit će u šibenskoj Katedrali u 12 sati, a prijenos će biti moguće pratiti preko Facebook stranice Šibenske biskupije.

VARAŽDIN

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš svetu misu iz varaždinske katedrale služit će u 9 sati uz izravan televizijski prijenos na VTV-u.

RIJEKA

Na službenim stranicama Riječke nadbiskupije objavljena je sljedeća informacija: Na Facebook stranici Riječke nadbiskupije pravovremeno će se nalaziti obavijesti o prijenosima koji će se moći pratiti na nadbiskupijskoj facebook stranici.

IKA | Bitno.net